Müslüm Gürses ne zaman öldü? İşte hayatı hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Müslüm Gürses ne zaman öldü İşte hayatı hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 20:38

Müslüm Gürses ne zaman öldü sorusunun yanıtı sevilen sanatçının hayranları tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Vefatının 5. senesinde saygıyla anılmaya devam eden Müslüm Gürses'in hayatı hakkında bilgiler merak ediliyor. İşte Müslüm Gürses'in hayatı hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Arabesk müziğin usta isimlerinden biri olan ve kendine has tarzı ile milyonların sevgisinin kazanan Müslüm Gürses, 3 Mart 2013 yılında aramızdan ayrıldı. Vefatı ile sevenlerini yasa boğan sanatçının acısı, yüreklerin en derininde yaşanıyor.

Zirveye taht kurmuş, milyonlarca kişi tarafından sevilen ve albümleri milyonlar satan bir sanatçı olmasına rağmen mütevazi ve mahcup tavırları olan usta sanatçı, aradan yıllar geçse de unutulmuyor.

Müslüm Gürses kimdir?

Müslüm Gürses ya da ünlü olmadan önceki ismi ile Müslüm Akbaş, 7 Mayıs 1953 yılında Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Fıstıközü köyünde dünyaya geldi. Kerpiç bir evde doğan Gürses’'in babası rençber, annesi ise bir köylü kadınıydı. Ünlü sanatçı 3 yaşındayken ailesi maddi sebeplerden dolayı Adana'ya göç etti. Daha çok küçük yaşlarda müziğe ilgi duymaya başlamış ve bağlama çalmayı öğrenmişti. Şarkıcılığa 13 yaşındayken Adana'da bir çay bahçesinde şarkı söyleyerek başladı. Böylece hem ailesine maddi olarak destek oldu, hem de sevdiği işi yapmaya başladı. Muhterem Nur ile evlendi ve mutlu bir evlilik hayatı yaşadı. Usta sanatçı bir çok başarılı albüm çalışması ile milyonlarca hayranı ile gönül bağı kurdu. 3 Mart 2013 yılında hayat gözlerini yumdu.

BAKMADAN GEÇME!