GeriTüm Tarifler Zeytinyağlı barbunya tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı barbunya tarifi

Zeytinyağlı barbunya tarifi

Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olarak bilinen zeytinyağlı barbunya tarifini sizin için derledik.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

 

Yarım kg kuru barbunya
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı rendelenmiş domates
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı su

 

Üzeri İçin;

 

Maydanoz

 

Kullanılan ürünler;

 

·       Arçelik Gurme Şef ™ Pro Çok Amaçlı Pişirici

·       Arçelik No Frost Buzdolabı

Zeytinyağlı barbunya tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

 

  1. Barbunyaları akşamdan suda bekletin.
  2. Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin.
  3. Havucun ve patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  4. Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ nin içine zeytinyağını ekleyip kızdırın.
  5. Ardından soğanları iyice soteleyin.
  6. Sotelenen soğanların üstüne barbunya, domates rendesi,havuç, patates, pul biber, tuz ve yarım su bardağı su ilave edin.
  7. Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişiricinin kapağını kapatıp programlar bölümünden basınçlı pişirme programını seçip, 140 derecelik sıcaklıkta 20 dakikaya ayarlayın.
  8. Zeytinyağlı barbunya yemeğiniz hazır.
  9. Oda sıcaklığına geldikten sonra 2 saat Arçelik No Frost Buzdolabında
  10. Üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

 

Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik.