Son Güncelleme:
Zeytinyağlı barbunya tarifi

Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olarak bilinen zeytinyağlı barbunya tarifini sizin için derledik.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
Yarım kg kuru barbunya
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı rendelenmiş domates
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
Üzeri İçin;
Maydanoz
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Gurme Şef ™ Pro Çok Amaçlı Pişirici
· Arçelik No Frost Buzdolabı
Zeytinyağlı barbunya tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Barbunyaları akşamdan suda bekletin.
- Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin.
- Havucun ve patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
- Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ nin içine zeytinyağını ekleyip kızdırın.
- Ardından soğanları iyice soteleyin.
- Sotelenen soğanların üstüne barbunya, domates rendesi,havuç, patates, pul biber, tuz ve yarım su bardağı su ilave edin.
- Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’nin kapağını kapatıp programlar bölümünden basınçlı pişirme programını seçip, 140 derecelik sıcaklıkta 20 dakikaya ayarlayın.
- Zeytinyağlı barbunya yemeğiniz hazır.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra 2 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nda
- Üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik.