Tavuklu ve Kuzu Etli Empanada

Güncelleme Tarihi:

Tavuklu ve Kuzu Etli Empanada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 10:38

Ispanaklı, patatesli ya da peynirli birçok çeşitte yaptığımız börekler Türk mutfağında önemli bir yere sahip. Bu yüzden bize çok da uzak bir tat olmayan empanadaya bayılacaksınız! Tavuklu ve kuzu etli tarifini paylaşacağımız empanada anavatanı olan Orta ve Güney Amerika’da balıklı bile yapılıyor! İşte klasik börekten sıkılanlar için tavuklu ve kuzu etli empanada tarifi…

Haberin Devamı

Malzemeler:

Hamur için:

• 2 su bardağı un
• 1 yemek kaşığı elma sirkesi
• 1 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı margarin
• Yarım bardaktan biraz az su
• Yarım çay kaşığı tuz

Tavuklu harç için:

• 1 su bardağı tavuk suyu
• 2 adet küçük havuç
• 1 adet domates
• 2 adet tavukgöğsü
• 30 ml zeytinyağı
• 1 diş sarımsak
• 1 adet soğan

Kuzu etli harç için:

• 15 ml eritilmiş tereyağı
• 15 ml sıvıyağ
• 1 adet soğan
• 1 diş sarımsak
• 500 g parça kuzu eti
• Çeyrek su bardağı krema
• 100 g kaşar peyniri rendesi
• 2 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 su bardağı haşlanmış bezelye
• 2 dal taze kekik

Üzeri için:

• 1 adet yumurta sarısı

Tarif:

1- Hamuru hazırlamak için tüm malzemeleri Arçelik Profesyonel Mutfak Makinesi Multi Şef’e alın ve karıştırın. (Malzemelerin koyuluş sırası önemli değil ) Tüm malzemeleri hamur sert bir hale gelene kadar Multi Şef’te yoğurun.
2- Daha sonra 30 dakika bekletmek üzere streç filme sarın ve Arçelik No Frost Buzdolabı’na koyun.  
3- Hamur dinlendiği sırada tavuk, havuç, soğan ve sarımsağı çok ufak şekilde Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı ile küp küp doğrayın.
4- Bir tavaya zeytinyağı koyun ve doğradığınız malzemeleri Arçelik Ankastre Ocak’ta soteleyin.  Domatesleri de aynı şekilde doğrayın ve tavaya ekleyin.
5- Baharatları ve tavuk suyunu da ekledikten sonra suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
6- Etli iç harç içinse tereyağı ve sıvıyağı tavada ısıtın.
7- Küçükçe doğradığınız kuzu etlerini tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirdikten sonra soğan ve sarımsağı ekleyin.
8- Bezelye ve baharatları tavaya katın ve sotelemeye devam edin.
9- Etler pişmeye yaklaştığında kremayı ekleyin ve karıştırın. Piştikten sonra soğuması için tezgaha alın.
10- Hamuru alın ve düz zeminde çok ince olmayacak şekilde açın.
11- Hamurdan büyük fincan tabakları boyutunda yuvarlar kesin.
12- İçine dilediğiniz harcı koyup yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını açılmaması için çatalla bastırın.
13- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın ve üzerine yumurta sarısı ve su karışımı sürün.
14- Arçelik Ankastre Fırın’da 200 derecede 15-20 dakika pişirin.

Haberin Devamı

Empanadalarınız hazır, afiyet olsun! 

Sponsorlu içerik

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!