GeriTatli Yaz Güzeli: Meyveli Tartolet Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yaz Güzeli: Meyveli Tartolet Tarifi

Yaz Güzeli: Meyveli Tartolet Tarifi
Abone Olgoogle-news

Bu kez büyük tart yapmak yerine hem sunumu hem de görüntüsü güzel olan mini tartoletler yapalım dedik. Üzerindeki meyveler tabii ki damak tadınıza kalmış ama bizim favorimiz nefis karma yaz meyveleri!

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 120 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 3 tatlı kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 100 g labne peyniri

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı yaban mersini
  • 4 salkım frenk üzümü
  • Yarım çay bardağı frambuaz
  • 4 adet kayısı
  • 7-8 adet çilek

Kullanılan ürünler;

Yaz Güzeli: Meyveli Tartolet Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Unu Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesi içerisine alın, ortasına tereyağını, yumurtayı, pudra şekerini ve kabartma tozunu alın. Yoğurmaya başlayın.
  2. Kıvama gelen hamuru streç filme sarıp Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  3. Dinlenen hamuru unladığınız tezgah üzerinde bir merdane yardımıyla açın.
  4. Küçük tartolet kalıplarının iç kısımlarını yağlayın.
  5. Hamurları yuvarlak bir kalıp ya da su bardağı ağzıyla kesin ve hafifçe bastırarak tart kalıplarına yerleştirin.
  6. Bir çatal yardımıyla hamurun üzerine küçük delikler açın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da, yaklaşık 25 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin.
  8. Tartoletlerin iç harcı için süt, un, yumurta sarısı, buğday nişastası ve esmer şekeri Arçelik Ankastre Ocak’ta derin bir tencereye alın.
  9. Arçelik Resital Mikser ile tüm malzemeyi karıştırın ve tencereyi ocağa alın.
  10. Karışımı kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  11. Kıvam alan kremayı ocaktan alın.
  12. Tereyağı ve labne peyniri katıp pürüzsüz bir kıvam alması için Arçelik Resital Mikser yardımıyla karıştırarak soğutun.
  13. Fırından çıkarttığınız tartolet hamurlarını dikkatlice kalıplarından çıkarttıktan sonra dinlendirin.
  14. Hazırladığınız krema karışımını krema sıkma poşetine doldurun.
  15. Tartoletleri hazırladığınız kremayla doldurun.
  16. İyice yıkayıp doğradığınız meyveler ile tartoletlerinizi süsleyin.
  17. Nane yapraklarıyla da son dokunuşu yapıp servis edin.
  18. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik