GeriTatli Vegan Bal Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vegan Bal Tarifi

Vegan Bal Tarifi

Farklı aromalar kullanarak, kıvamı ve rengi gerçek bir balla birebir aynı olan muhteşem tarif.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·         1 lt elma suyu

·         1 su bardağı şeker

·         1 yemek kaşığı limon suyu

·         1 yemek kaşığı gül suyu

·         1/2 çay kaşığı lavanta

·         1 tatlı kaşığı  portakal kabuğu

·         1 tatlı kaşığı limon kabuğu

·         Yarım çay kaşığı zerdeçal

Kullanılan ürünler;

·         Arçelik Ankastre Ocak

 

Vegan Bal Tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tencereye elma suyunu koyup iyice kaynatın.
  2. Ardından lavanta, portakal kabuğu ve mandalina kabuğunu elma suyunun içine ekleyip, 15 dakika kaynatın.
  3. Kaynatmış olduğunuz elma suyunu, çok ince bir süzgeçle süzün.
  4. Arçelik Ankastre Ocakta yer alan ayrı bir tencerenin içine süzmüş olduğunuz elma suyu, zerdeçal, limon suyu, gül suyu ve şekeri ekleyip 5 dakika yüksek ateşte kaynatın.
  5. Vegan balınız hazır. Cam bir kavanoza alıp oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik.