Son Güncelleme:
Tulumba Tatlısı Tarifi

En çok sevilen tatlıların başında gelir tulumba. Genellikle dışarıdan hazır almayı tercih etsek de evde yapması da oldukça kolaydır. Bu tarifi denedikten sonra artık kendi mutfağınızda yapacağınıza eminiz!
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı su
- 2,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
- Ayçiçeği yağı
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Ankastre Ocak
- Arçelik No Frost Buzdolabı
- Arçelik Resital Mikser
Tulumba Tatlısı Tarifi Nasıl yapılır?
- Öncelikle tulumba tatlısının şerbetiyle başlayın.
- Arçelik Ankastre Ocak'ta bir tencereye şeker ve suyu alıp kaynatın.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve kıvamı koyulaşana kadar 20-25 dakika daha pişirin.
- Ocaktan almaya yakın limon suyunu da ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Hazırladığınız şerbet oda sıcaklığına gelince Arçelik No Frost Buzdolabı'na kaldırın.
- Tatlının hamuru için Arçelik Ankastre Ocak'ta bir tencereye; su, tereyağı, şeker ve tuzu ekleyip pişirmeye başlayın.
- Üzerine elediğiniz unu yavaş yavaş kaynayan karışıma ekleyin.
- Kaşıkla iyice karıştırın ve ocağın altını kısıp 5 dakika kısık ateşte pişirin.
- Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
- Ardından üzerine tek tek yumurtaları ekleyin, Arçelik Resital Mikser ile hamuru karıştırın.
- Limon suyu ve irmiği de ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Hazırladığınız hamuru geniş yıldız uçlu sıkma torbasına alın.
- Kızartmak için Arçelik Ankastre Ocak'a aldığınız tencere içine soğuk sıvı yağı ekleyin.
- Sıkma torbasıyla soğuk yağın içine hamur parçaları sıkın.
- Ocağın altını kısık ateşte açın.
- Buzdolabında beklettiğiniz şerbeti çıkarın.
- Tulumbalar kızardıkça kevgir ile yağdan alıp soğuk şerbetin içerisine alın be birkaç dakika bekletin.
- Şerbet içinden aldığınız tatlıları servis edin.
- Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik