GeriTatli Şeftalili Kremalı Kek Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şeftalili Kremalı Kek Tarifi

Şeftalili Kremalı Kek Tarifi
Abone Olgoogle-news

Altı yumuşacık kek, arasında nefis krema, üstünde ise mis kokulu ve lezzetli şeftaliler… Çayın ya da kahvenin yanına; misafire ya da tatlı kaçamaklarına… Bu tarife bayılacaksınız!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi yağı
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Yarım limonun suyu
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için; 

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket krema

Üzeri için;

  • 2 adet şeftali
  • Nane yaprakları

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi
  • Arçelik Ankastre Fırın
  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik Resital Mikseri
  • Arçelik No Frost Buzdolabı

Şeftalili Kremalı Kek Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi’nde çırpıcı aparatıyla yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  2. Hindistan cevizi yağı, limon rendesi ve limon suyunu da ekleyip çırpın.
  3. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave ettikten sonra homojen hale gelene kadar karıştırın.
  4. Tart kalıbını yağlayın ve karışımı ekleyip elinizle düzelterek yerleştirin.
  5. Önceden ısıttığınız 170 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da rengi dönene kadar pişirin.
  6. Kreması için Arçelik Ankastre Ocak’ta derin bir tencerede süt, şeker ve unu devamlı karıştırarak pişirin.
  7. Kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıp soğumasını bekleyin.
  8. Vanilyayı ilave edin ve devamlı karıştırın.
  9. Son olarak kremayı ekleyin ve Arçelik Resital Mikseri ile çırpın.
  10. Pişen tabanı dikkatlice ters çevirerek servis tabağına alın.
  11. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün.
  12. En üste de kabuğunu soyduğunuz ve ince ince dilimlediğiniz şeftalileri dizin.
  13. Arçelik No Frost Buzdolabı’nda en az 1 saat dinlendirdikten sonra nane yapraklarıyla süsleyip servis edebilirsiniz.
  14. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik