GeriTatli Şeftalili Kek Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şeftalili Kek Tarifi

Şeftalili Kek Tarifi
Abone Olgoogle-news

Çay saatlerinizin en güzel yancısı bu şeftalili kek olacak! Hazırlaması da çok kolay olan bu kek pişince evinizin her tarafını şeftali ve tarçın kokusu saracak.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 kutu krema
  • 1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 2 adet şeftali
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Kullanılan ürünler; 

Şeftalili Kek Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Şekeri Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine alın ve yumurtaları teker teker kırarak çırpmaya başlayın.
  2. Her yumurta iyice karıştıktan sonra diğerini ekleyin.
  3. Krema, zeytinyağı ve tereyağını ilave edin.
  4. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını önce bir kaseye eleyip sonrasında yumurtalı karışımın üstüne yavaş yavaş ekleyin.
  5. İyice yoğurduğunuz hamuru yağlı kağıt serdiğiniz baton kek kalıbına boşaltın.
  6. Şeftaliyi iyice yıkayın ve ince ince dilimleyin.
  7. Kek kalıbına boşalttığınız hamurun üzerine şeftalileri dizin.
  8. Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 45-50 dakika pişirin.
  9. Pişen kekinizin üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
  10. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik