Son Güncelleme:
Renk Cümbüşü: Meyveli Pizza Tarifi
Nefis renk renk yaz meyveleri çıkmışken hepsini bir pizzada toplamaya ne dersiniz? Evet, bu sefer tatlı pizza yapacağız! Önyargılı davranmadan sizi tarifimize alalım…
Yapımı için malzemeler
Hamuru için;
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı ılık su
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 4 dilim ananas
- 2 dilim karpuz
- 5 ince dilim armut
- 1 adet küçük şeftali
- 4 dilim mango
- 2 dilim portakal
- 12-13 adet frambuaz
- 2 adet çilek
- 7-8 tane yaban mersini
Süslemek için;
- Hindistan cevizi kurusu
- Nane yaprakları
Kullanılan ürünler;
Renk Cümbüşü: Meyveli Pizza Tarifi Nasıl yapılır?
- Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine kuru mayayı alarak ılık su ile karıştırın.
- Ardından zeytinyağı ve sütü ekleyin ve karıştırın.
- Elediğiniz unu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Hazırladığınız hamurun üstünü streç filmle kapatıp 30 dakika Arçelik No Frost Buzdolabı’nda bekletin.
- Kreması için süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırın.
- Ardından bu karışımı Arçelik Ankastre Ocak’a alın ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Pişen karışımı ocaktan alıp içine tereyağını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın, kremanız hazır.
- Bu sırada meyveleri soyup doğrayın.
- Arçelik No Frost Buzdolabı’nda dinlendirdiğiniz hamuru yağlı kağıt üzerinde bir merdane ile açın.
- Pizza tabanınızı yağlı kağıt üzerine açtıktan sonra hamurunuzu fırın ızgarasının üzerine yerleştirin.
- Hamurunuzu 250 derecede önceden ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da 10 dakika pişirin.
- Pişen pizza tabanınızın üzerine kenarlarda boşluk bırakacak şekilde hazırladığınız kremayı sürün.
- Üzerine doğradığınız meyveleri dilediğiniz gibi yerleştirin.
- Hindistan cevizi kurusu ve nane yapraklarıyla süsleyin.
- Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik