Son Güncelleme:
Portakallı Kek Tarifi
Mutfaktan yayılan en güzel kokulardan birinin sorumlusu; portakallı kek! Gelin hem kahvenin hem çayın yanına çok yakışacak kolay bir portakallı kek tarifi yapalım.
Yapımı için malzemeler
- 3 adet oda sıcaklığında yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 adet portakal kabuğu rendesi ve suları
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi
- Arçelik Ankastre Fırın
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi
Portakallı Kek Tarifi Nasıl yapılır?
- Derin bir kase içerisine kuru malzemeleri alın; un, kabartma tozu ve vanilini karıştırın.
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi kasesine alıp çırpmaya başlayın.
- Şeker eriyip iyice rengi açılana kadar çırpın.
- Ardından sırayla sıvı yağı ve yoğurdu ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
- Portakal suyunu ve kabuklarını da ekleyin.
- Biraz karıştırdıktan sonra Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi’ni durdurup bir araya getirdiğiniz unlu kuru malzemeleri eleyerek ilave edin.
- Bu noktadan sonra daha düşük ayarda karıştırmaya devam edin.
- İyice karıştıktan sonra yağladığınız baton kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 15 dakika pişirmeye başlayın.
- 15 dakika sonra dereceyi 160’a indirip 30-35 dakika daha kontrollü olarak pişirin.
- Kekinizi fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyip kalıptan çıkarın ve dilimleyin.
- Üzerine portakal kabuğu rendeleyin ve Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’nde yaptığınız nefis kahve eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik