GeriTatli Mürdüm Erikli Bademli Galette
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mürdüm Erikli Bademli Galette

Mürdüm Erikli Bademli Galette
Abone Olgoogle-news

Kıyır kıyır bir galette hamuru, hafif ekşi ama aynı zamanda tatlı nefis erikler... İşte şimdi tam zamanı dediğimiz bir tatlı; mürdüm erikli bademli galette...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet mürdüm eriği
  • 110 g tereyağı (buzlukta bekletilmiş, küp küp doğranmış)
  • 100 g tam buğday unu
  • 70 g badem unu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı soğuk elma sirkesi
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1-2 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı file badem

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Doğrayıcı
  • Arçelik No Forst Buzdolabı
  • Arçelik Ankastre Fırın

Mürdüm Erikli Bademli Galette Nasıl yapılır?

  1. Un, tuz, şeker ve tereyağını Arçelik Doğrayıcı’ya alın ve kısa kısa birkaç kez çekin.
  2. Ardından su ve sirke karışımını azar azar doğrayıcıya ekleyin.
  3. Hazırlanan hamuru yoğurmadan streç filme sarıp Arçelik No Forst Buzdolabı’na kaldırın.
  4. Mürdüm eriklerini iyice yıkayıp doğrayın.
  5. Dinlenmiş hamur yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın ve merdaneyle açın.
  6. Tepside yapamazsanız hamuru tezgahta açıp dikkatlice yağlı kağıt serdiğiniz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine alın.
  7. Açılan hamurun ortasından başlayarak doğradığınız mürdüm eriklerini gül yaprakları gibi sırayla dizin.
  8. Hamurda dışarıda 3-4 cm boşluk kalacak şekilde bırakın ve bıraktığınız açıkta kalan hamuru eriklerin üzerine kapatın.
  9. Eriklerin üzerine limon kabuğu rendeleyin.
  10. Hamurun kenarına süt sürün ve üzerine esmer şeker serpin.
  11. Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 40-45 dakika kontrollü olarak pişirin.
  12. Pişen ve dinlenen galettenizin üzerine file badem serpin.
  13. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik