GeriTatli Limonlu muhallebi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Limonlu muhallebi tarifi

Limonlu muhallebi tarifi

Kahve eşliğinde hafif ve mis gibi limon kokan muhallebi yemeye ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·         1 litre süt

·         5 yemek kaşığı şeker

·         2 yemek kaşığı un

·         2 yemek kaşığı nişasta

·         1 adet limon suyu

·         2 adet limon kabuğu rendesi

·         1 paket vanilya

·         Yarım çay kaşığı zerdeçal

Kullanılan ürünler;

·         Arçelik Ankastre Ocak

·         Arçelik No Frost Buzdolabı

·         Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi

 

Limonlu muhallebi tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Limonları rendeleyin.
  2. Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan tencereye un, nişasta, şeker, limon kabuğu rendesi ve sütü ekleyip karıştırın.
  3. Ardından karışımın kesilmemesi için limon suyunu ekler eklemez karıştırmaya devam edin.
  4. Muhallebi kaynamaya başlayınca mis gibi koku vermesi için vanilyayı ekleyip bir tur daha karıştırın.
  5. Hazır olan muhallebiniz oda sıcaklığına geldiğinde sunum kaselerine koyup Arçelik No Frost Buzdolabı ‘nda 2 saat soğumaya bırakın.
  6. Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi ‘nde hazırlamış olduğunuz bol köpüklü kahve eşliğinde limonlu muhallebinizi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik