Son Güncelleme:
Limonlu muhallebi tarifi
Kahve eşliğinde hafif ve mis gibi limon kokan muhallebi yemeye ne dersiniz?
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
· 1 litre süt
· 5 yemek kaşığı şeker
· 2 yemek kaşığı un
· 2 yemek kaşığı nişasta
· 1 adet limon suyu
· 2 adet limon kabuğu rendesi
· 1 paket vanilya
· Yarım çay kaşığı zerdeçal
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Ankastre Ocak
· Arçelik No Frost Buzdolabı
· Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi
Limonlu muhallebi tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Limonları rendeleyin.
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan tencereye un, nişasta, şeker, limon kabuğu rendesi ve sütü ekleyip karıştırın.
- Ardından karışımın kesilmemesi için limon suyunu ekler eklemez karıştırmaya devam edin.
- Muhallebi kaynamaya başlayınca mis gibi koku vermesi için vanilyayı ekleyip bir tur daha karıştırın.
- Hazır olan muhallebiniz oda sıcaklığına geldiğinde sunum kaselerine koyup Arçelik No Frost Buzdolabı ‘nda 2 saat soğumaya bırakın.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi ‘nde hazırlamış olduğunuz bol köpüklü kahve eşliğinde limonlu muhallebinizi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik