Son Güncelleme:
Kefirli kek tarifi

Bol köpüklü kahve eşliğinde kefirli kek sunumuna ne dersiniz?
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
Kefir için;
10 g taneli kefir mayası
2 litre çiğ süt
Kek için;
3 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı kefir
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi
· Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi
· Tadı Var™ Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi
· Arçelik A Fry Ankastre Fırın
Kefirli kek tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- İlk olarak Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi ‘nin kavanozlarına süt doldurup haznenin içine yerleştirin ve lezzet sensörünü takın.
- Oda sıcaklığında olan sütün soğutulmasını bekleyin.
- Ardından kefir mayasını kavanozlara paylaştırın.
- Kavanozların kapağını kapatmayıp sadece ana kapağı kapatın.
- Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi’ni kefir moduna alıp mayalanmaya bırakın.
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi’ nin içine yumurta, toz şeker, sıvı yağ, hazırladığınız kefir, un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
- Kek kalıbınızı hafif yağlayın.
- Yağlanmış kekkalıbının içine karışımı dökün.
- Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da 30 dakika pişirin.
- Kefirli kekiniz hazır.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi ‘nde hazırlamış olduğunuz bol köpüklü kahve eşliğinde kekinizi servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.