Son Güncelleme:
Glutensiz Fındıklı Çikolatalı Kek Tarifi
Gluten hassasiyeti olan ya da glutensiz beslenmek isteyenler için nefis bir çikolatalı kek hazırladık. İşte çiğ fındıklı ve çikolatalı kek tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı Hindistan cevizi şekeri
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı badem unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı çiğ fındık
Üzerine;
- Çiğ fındık
- Çiğ kaju
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Resital Doğrayıcı
- Arçelik Mutfak Makinesi
- Arçelik Ankastre Fırın
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi
Glutensiz Fındıklı Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl yapılır?
- Fındıkları Arçelik Resital Doğrayıcı içerisinde iri kalacak şekilde çekin.
- Yumurta ve şekeri Arçelik Mutfak Makinesi kasesine alıp iyice çırpın.
- Ardından süt ve yağı ekleyip karıştırın.
- Badem unu, kabartma tozu, kakao ve vanilini de ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Son olarak çektiğiniz fındıkları ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz baton kek kalıbına hamuru dökün.
- Hamurun üzerine fındık ve kaju serpin.
- Önceden ısıttığınız 170 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 40-45 dakika pişirin.
- Fırından çıkarttığınız kekin soğumasını bekleyin.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi yaptığınız nefis kahve eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik