GeriTatli Ev Yapımı Çilekli Dondurma Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev Yapımı Çilekli Dondurma Tarifi

Ev Yapımı Çilekli Dondurma Tarifi

Bahar kapımızı çalmış, sıcak yaz günleri de sırada beklerken mis kokulu çileklerle ev yapımı bir dondurma yapmaya ne dersiniz?

  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 kg çilek
  • 300 g toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı krema

Üzeri için;

  • Çilek
  • Nane

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Resital Blender
  • Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi
  • Arçelik No Frost Buzdolabı
  • Arçelik Resital Mikser

 

Ev Yapımı Çilekli Dondurma Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Çileklerin saplarını koparın ve iyice yıkayın.
  2. Temizlediğiniz çileklerin 1/4 ‘ünü Arçelik Resital Blender içerisinde iri parçalar kalacak şekilde parçalayın ve kenara alın.
  3. Kalan çilekleri de Arçelik Resital Blender kasesine koyup püre haline gelene kadar çekin.
  4. Çileklerin üzerine toz şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  5. Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi kasesinde krema ve yoğurdu iki katı hacme ulaşana kadar çırpın.
  6. Bu karışımın üzerine püre haline getirdiğiniz şekerli çilekleri ve iri parçalar halinde doğradığınız çilekleri ekleyip karıştırın.
  7. Hazırladığınız dondurmayı Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümüne koyun.
  8. 1 saat sonra dolaptan çıkarıp Arçelik Resital Mikser ile çırpıp yeniden derin dondurucuya kaldırın.
  9. Dondurmanızı 1 saat arayla 3 kez daha dolaptan çıkarıp karıştırıp geri derin dondurucuya koyun.
  10. Bir gece Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümünde bırakın.
  11. Servisten 5 dakika önce dolaptan çıkarıp kaselere paylaştırın.
  12. Üzerine çilek doğrayıp taze naneyle süsleyip servis edin.

Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik