Son Güncelleme:
Çikolatalı Ganaj Tart Tarifi
Nefis tart tabanı, karamel ve çikolatalı ganajın muhteşem birlikteliği bu tarifte dile geldi! Orman meyveleriyle süslenmiş bu çikolatalı ganaja bayılacaksınız.
Yapımı için malzemeler
Tart tabanı için;
- 1 buçuk su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay kaşığı tuz
- 150 g küp küp doğranmış oda sıcaklığında tereyağı
- 100 g pudra şekeri
- 2 adet oda sıcaklığında yumurta sarısı
- Yarım çay kaşığı vanilya özütü
Karamel için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 175 g oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı krema
- 1 yemek kaşığı deniz tuzu
Çikolatalı ganaj için;
- Yarım su bardağı krema
- 110 g bitter çikolata
Üzeri için;
- Frambuaz
- Yaban mersini
- Böğürtlen
- Kakao parçaları
- Nane yaprakları
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi
- Arçelik No Frost Buzdolabı
- Arçelik Ankastre Ocak
- Arçelik Imperium Espresso Kahve Makinesi
Çikolatalı Ganaj Tart Tarifi Nasıl yapılır?
- Tart tabanı için bir kapta un, kakao ve tuzu birleştirin ve bir kenara alın.
- Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde yumurta sarısı ve vanilya özütünü çırpın.
- Şeker ve tereyağını da ekleyerek krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Azar azar kuru malzemeleri de ekleyin ve bir hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
- Hamuru yağladığınız tart kalıbınıza alın, bastırarak yerleştirin ve 30 dakika Arçelik No Frost Buzdolabı'nda soğumaya bırakın.
- Dinlendirdikten sonra buzdolabından çıkarıp üzerlerine çatal ile delikler açın ve önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da 15 dakika pişirin.
- Piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Karameli için Arçelik Ankastre Ocak'ta geniş bir tencereye şekeri alın.
- Orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar çırparak karıştırın.
- Tüm şeker eriyince karıştırmayı bırakın ve ara tencereyi sallayarak karıştırın.
- Şeker renk değiştirene kadar pişirmeye devam edin.
- Şeker karamel rengine dönünce beklemeden tereyağını tek seferde ekleyin ve Arçelik Resital Mikser ile iyice eriyinceye kadar çırpın.
- Tereyağı eridikten sonra yavaş yavaş kremayı ekleyin.
- Tuzu da ekleyin ve çırpın.
- Oda ısısında geldikten sonra tartınızın üzerine dökün ve soğuması için Arçelik No Frost Buzdolabı'na alın ve 3-4 saat soğutun.
- Ganajı için Arçelik Ankastre Ocak'ta orta boy bir tencerede kremayı kaynama noktasına getirin.
- Başka bir kaba doğradığınız çikolatayı koyun ve üzerine sıcak kremayı ekleyin.
- Spatula ile yavaş yavaş karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve tartınızın üzerine dökün.
- Son olarak yine 2-3 saat soğuması için Arçelik No Frost Buzdolabı'nda bekletin.
- Buzdolabında dinlendikten sonra üzerini frambuaz, yaban mersini, böğürtlen, kakao parçaları ve nane yapraklarıyla süsleyin.
- Arçelik Imperium Espresso Kahve Makinesi'nde hazırladığınız nefis kahve eşliğinde dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun!
*Arçelik Küçük Ev Aletleri ürünlerini 1-31 Mart arası MLKEA15 kupon kodu ile Arçelik.com.tr’ den veya Arçelik mağazalarından %15 indirimle satın alabilirsiniz. Kampanyayla ilgili detaylara ulaşmak için Buraya Tıklayın.