GeriTatli Çikolatalı Ganaj Tart Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çikolatalı Ganaj Tart Tarifi

Çikolatalı Ganaj Tart Tarifi

Nefis tart tabanı, karamel ve çikolatalı ganajın muhteşem birlikteliği bu tarifte dile geldi! Orman meyveleriyle süslenmiş bu çikolatalı ganaja bayılacaksınız.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Tart tabanı için;

  • 1 buçuk su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 150 g küp küp doğranmış oda sıcaklığında tereyağı
  • 100 g pudra şekeri
  • 2 adet oda sıcaklığında yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı vanilya özütü

Karamel için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 175 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı deniz tuzu

Çikolatalı ganaj için;

  • Yarım su bardağı krema
  • 110 g bitter çikolata

Üzeri için;

  • Frambuaz
  • Yaban mersini
  • Böğürtlen
  • Kakao parçaları
  • Nane yaprakları

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi
  • Arçelik No Frost Buzdolabı
  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik Imperium Espresso Kahve Makinesi

Çikolatalı Ganaj Tart Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Tart tabanı için bir kapta un, kakao ve tuzu birleştirin ve bir kenara alın.
  2. Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde yumurta sarısı ve  vanilya özütünü çırpın.
  3. Şeker ve tereyağını da ekleyerek krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  4. Azar azar kuru malzemeleri de ekleyin ve bir hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  5. Hamuru yağladığınız tart kalıbınıza alın, bastırarak yerleştirin ve 30 dakika Arçelik No Frost Buzdolabı'nda soğumaya bırakın.
  6. Dinlendirdikten sonra buzdolabından çıkarıp üzerlerine çatal ile delikler açın ve önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da 15 dakika pişirin.
  7. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
  8. Karameli için Arçelik Ankastre Ocak'ta geniş bir tencereye şekeri alın.
  9. Orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar çırparak karıştırın.
  10. Tüm şeker eriyince karıştırmayı bırakın ve ara tencereyi sallayarak karıştırın.
  11. Şeker renk değiştirene kadar pişirmeye devam edin.
  12. Şeker karamel rengine dönünce beklemeden tereyağını tek seferde ekleyin ve Arçelik Resital Mikser ile iyice eriyinceye kadar çırpın.
  13. Tereyağı eridikten sonra yavaş yavaş kremayı ekleyin.
  14. Tuzu da ekleyin ve çırpın.
  15. Oda ısısında geldikten sonra tartınızın üzerine dökün ve soğuması için Arçelik No Frost Buzdolabı'na alın ve 3-4 saat soğutun.
  16. Ganajı için Arçelik Ankastre Ocak'ta orta boy bir tencerede kremayı kaynama noktasına getirin.
  17. Başka bir kaba doğradığınız çikolatayı koyun ve üzerine sıcak kremayı ekleyin.
  18. Spatula ile yavaş yavaş karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve tartınızın üzerine dökün.
  19. Son olarak yine 2-3 saat soğuması için Arçelik No Frost Buzdolabı'nda bekletin.
  20. Buzdolabında dinlendikten sonra üzerini frambuaz, yaban mersini, böğürtlen, kakao parçaları ve nane yapraklarıyla süsleyin.
  21. Arçelik Imperium Espresso Kahve Makinesi'nde hazırladığınız nefis kahve eşliğinde dilimleyip servis edin.

Afiyet olsun!

*Arçelik Küçük Ev Aletleri ürünlerini 1-31 Mart arası MLKEA15 kupon kodu ile Arçelik.com.tr’ den veya Arçelik mağazalarından %15 indirimle satın alabilirsiniz. Kampanyayla ilgili detaylara ulaşmak için Buraya Tıklayın.