GeriSebze Yemekleri Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Abone Olgoogle-news

Zeytinyağlıların en nefisi, pırasanın en güzel hali... Bu sonbahar ve kış aylarında sofralarınızdan eksik olmayacak zeytinyağlı pırasa tarifi veriyoruz!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • Yarım limon suyu
  • Yarım portakal suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Ankastre Ocak

 

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Pırasaları temizleyip iyice yıkayın.
  2. Halka halka doğradıktan sonra su içerisine alın.
  3. Soğanları ve havucu da aynı şekilde doğrayın.
  4. Arçelik Ankastre Ocak'a aldığınız tencere içine doğradığınız soğanları ve zeytinyağını alıp pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. Ardından doğradığınız havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
  6. Pırasaları da üzerine ilave edin ve 10 dakika kadar tencerenin kapağını kapatıp kavurun.
  7. Kapağını açıp suyu, yıkadığınız pirinci, şekeri ve tuzu ekleyin.
  8. Portakal suyu ve limon suyunu da ilave edip karıştırın.
  9. Kapağını kapatıp pırasalar yumuşayana kadar Arçelik Ankastre Ocak'ta orta ateşte pişirin.
  10. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
  11. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik