Son Güncelleme:
Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi
Sağlıklı ve lezzetli bir sebze olan bamyayı pişirmek oldukça kolay. İşte evde yapabileceğiniz nefis zeytinyağlı bamya tarifi...
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
- 1 kg bamya
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 5 adet domates
- 8 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet limonun suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 adet küp şeker
- 1,5 su bardağı sıcak su
Kullanılan ürünler:
- Arçelik Ankastre Ocak
Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi Nasıl yapılır?
- Bamyaları bol suyla yıkayın.
- Yıkadıktan sonra saplarını temizleyin, üst kısmını koni biçiminde kesin.
- Bamyaları temizledikten sonra yıkarsanız içindeki yapışkan sıvı dışarı çıkabilir ve yemeğiniz salyalı olabilir, bu yüzden önce yıkayıp sonra temizleyin.
- Temizlediğiniz bamyaların üzerine limon suyunu gezdirip kenara alın.
- Arçelik Ankastre Ocak'ta bir tencereye 6 yemek kaşığı zeytinyağını alın ve küp küp doğradığınız soğanları pembeleşene dek kavurun.
- Soğanların üstüne ince kıydığınız sarımsakları ve biber salçasını ekleyip karıştırın.
- Kabuklarını soyduğunuz ve küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyin ve kavurun.
- Son olarak bamyaları da tencereye ekleyin.
- Tuz, pul biber ve şekerini ekledikten sonra üstüne sıcak suyu da gezdirip, bir kere karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
- Altı kısık halde Arçelik Ankastre Ocak'ta 25 dakika pişirin.
- Bamyalar iyice yumuşayıp piştiğinde ocağın altını kapatın.
- Servis tabağınıza aldığınız bamyanın üzerine kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin.
- Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik