GeriSebze Yemekleri Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi

Sağlıklı ve lezzetli bir sebze olan bamyayı pişirmek oldukça kolay. İşte evde yapabileceğiniz nefis zeytinyağlı bamya tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

  • 1 kg bamya
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5 adet domates
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet küp şeker
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Kullanılan ürünler: 

  • Arçelik Ankastre Ocak

 

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Bamyaları bol suyla yıkayın.
  2. Yıkadıktan sonra saplarını temizleyin, üst kısmını koni biçiminde kesin.
  3. Bamyaları temizledikten sonra yıkarsanız içindeki yapışkan sıvı dışarı çıkabilir ve yemeğiniz salyalı olabilir, bu yüzden önce yıkayıp sonra temizleyin.
  4. Temizlediğiniz bamyaların üzerine limon suyunu gezdirip kenara alın.
  5. Arçelik Ankastre Ocak'ta  bir tencereye 6 yemek kaşığı zeytinyağını alın ve küp küp doğradığınız soğanları pembeleşene dek kavurun.
  6. Soğanların üstüne ince kıydığınız sarımsakları ve biber salçasını ekleyip karıştırın.
  7. Kabuklarını soyduğunuz ve küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyin ve kavurun.
  8. Son olarak bamyaları da tencereye ekleyin.
  9. Tuz, pul biber ve şekerini ekledikten sonra üstüne sıcak suyu da gezdirip, bir kere karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
  10. Altı kısık halde Arçelik Ankastre Ocak'ta  25 dakika pişirin.
  11. Bamyalar iyice yumuşayıp piştiğinde ocağın altını kapatın.
  12. Servis tabağınıza aldığınız bamyanın üzerine kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin.
  13. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik