Son Güncelleme:
Zeytinyağlı Bakla Tarifi
Yaz mevsiminin habercisi nefis zeytinyağlı bakla yapmanın tam zamanı! Hafif bir alternatif olan bu zeytinyağlıyı yapmak hem çok kolay hem de çok pratik.
Yapımı için malzemeler
- Yarım kg taze bakla
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 2-3 bardak su
- Yarım limonun suyu
Üzeri için;
- ¼ demet dereotu
- Yoğurt
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Resital Doğrayıcı
- Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici
Zeytinyağlı Bakla Tarifi Nasıl yapılır?
- Baklaları ayıklayıp yıkayın, soğanı Arçelik Resital Doğrayıcı’da doğrayın.
- Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’yi sote moduna getirip zeytinyağını ısıtın.
- Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun.
- Ardından temizlediğiniz baklaları ekleyip karıştırın ve Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’de 4-5 dakika soteleyin.
- Unu bir su bardağı suya karıştırın ve baklaların üzerine ekleyin.
- Tuz, şeker, limon ve kalan suyu da ekledikten sonra kapağını kapatıp Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’yi tencere yemeği moduna getirin ve 30-35 dakika pişirin.
- Zeytinyağlı baklanız soğuduktan sonra ince ince kıydığınız dereotunu serpin.
- Tabağa aldığınız baklanızı yoğurt ve dereotuyla süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik