GeriSebze Yemekleri Zeytinyağlı Bakla Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Yaz mevsiminin habercisi nefis zeytinyağlı bakla yapmanın tam zamanı! Hafif bir alternatif olan bu zeytinyağlıyı yapmak hem çok kolay hem de çok pratik.

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • Yarım kg taze bakla
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2-3 bardak su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için;

  • ¼ demet dereotu
  • Yoğurt

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Resital Doğrayıcı
  • Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici

Zeytinyağlı Bakla Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Baklaları ayıklayıp yıkayın, soğanı Arçelik Resital Doğrayıcı’da doğrayın.
  2. Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’yi sote moduna getirip zeytinyağını ısıtın.
  3. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun.
  4. Ardından temizlediğiniz baklaları ekleyip karıştırın ve Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’de 4-5 dakika soteleyin.
  5. Unu bir su bardağı suya karıştırın ve baklaların üzerine ekleyin.
  6. Tuz, şeker, limon ve kalan suyu da ekledikten sonra kapağını kapatıp Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’yi tencere yemeği moduna getirin ve 30-35 dakika pişirin.
  7. Zeytinyağlı baklanız soğuduktan sonra ince ince kıydığınız dereotunu serpin.
  8. Tabağa aldığınız baklanızı yoğurt ve dereotuyla süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik