Yoğurtlu ıspanak tarifi
Hem bol proteinli hem de damaklara hitap eden ve eşsiz bir tat sunan yoğurtlu ıspanak yemeği…
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
YoÄŸurt için;
- 1,5 litre süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Ispanak için;
· 1 kilo bebek ıspanak
· 200 gram orta yaÄŸlı dana kıyma
· Yarım çay bardağı basmati pirinç
· 1 tatlı kaşığı salça
· 1 adet kuru soÄŸan
· 1 çay kaşığı karabiber
· 1 çay kaşığı tuz
· 1 çay bardağı sıcak su
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak
· Tadı Var® Probiyotik YoÄŸurt ve Kefir Makinesi
· Arçelik No Frost Buzdolabı
Yoğurtlu ıspanak tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi ‘nin içine metal kabı yerleştirin.
- Metal kabın içine sütü ekleyin ve lezzet sensörünü takıp kapağı kapatın.
- Ardından yoğurt butonuna basıp, normal modu seçip başlatın.
- Yoğurt ile mayalandırıp bir tur karıştırın ve tekrar kapağı kapatıp mayalanmaya bırakın.
- 5 saat sonunda yoğurdunuz hazır.
- Metal kabı Tadı Var® Probiyotik YoÄŸurt ve Kefir Makinesi ‘nin içinden çıkarıp kapağını kapatın veÂArçelik No Frost Buzdolabı’nda 12 saat dinlendirin.
- Ispanak yemeği için; Soğanların kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan derin bir tencerede zeytinyağını hafif kızdırıp, yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ardından kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Pişen kıymanın üzerine tuz, karabiber, salça, ıspanak, pirinç ve bir çay bardağı su ilave edip, bir tur karıştırarak kısık ateşte 30 dakika pişirin.
- Ispanak yemeğiniz hazır.
- Yoğurt eşliğinde ıspanak yemeğinizi sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.