GeriSebze Yemekleri Tam Yazlık Tarif: Zeytinyağlı Yaprak Dolma
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tam Yazlık Tarif: Zeytinyağlı Yaprak Dolma

Tam Yazlık Tarif: Zeytinyağlı Yaprak Dolma
Abone Olgoogle-news

Körpe asma yapraklarına sarılmış, bol zeytinyağlı bir yaprak dolmanın yerini ne tutabilir ki? İşte nefis iç harcıyla 7’den 70’e herkesin gözdesi olan zeytinyağlı yaprak dolma tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • Yarım kg asma yaprağı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 2 su bardağı sıcak su

İç harcı için;

  • 4 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz

Kullanılan ürünler;

 

Tam Yazlık Tarif: Zeytinyağlı Yaprak Dolma Nasıl yapılır?

  1. Taze asma yapraklarını Arçelik Ankastre Ocak’ta kaynattığınız az tuzlu suda 10 dakika haşlayın.
  2. Haşlanan yaprakları süzüp soğumaya bırakın.
  3. İç harcı için soğanları yemeklik küçük Arçelik Resital Doğrayıcı’da doğrayın.
  4. Arçelik Ankastre Ocak’a pilav tencerenizi alın ve zeytinyağını ısıtın.
  5. Dolmalık fıstıkları ekleyip 1 dakika kadar kavurun.
  6. Soğanları da ekleyip karıştırarak yaklaşık 6-7 dakika kavurun.
  7. Ardından yıkadığınız pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
  8. Suda beklettiğiniz kuş üzümlerini süzüp ekleyin.
  9. Tuz, şeker, limon suyu ve bir su bardağı sıcak suyu da pirincin üstüne ekleyip karıştırın.
  10. Tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın.
  11. Kaynadıktan sonra Arçelik Ankastre Ocak’ın altını kısın ve 10 dakika daha pişirin.
  12. Suyunu çekince altını kapatıp yenibahar, tarçın ve karabiberi üstüne serpin.
  13. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirin.
  14. Maydanozları ince ince doğrayın ve pişen iç harcınıza ekleyip karıştırın.
  15. Dolmaları sarma aşamasına geçin ve soğuyan asma yapraklarından tezgahın üzerine yayın ve ortasına hazırladığınız iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyup yaprağın kenarlarını içine kapatarak uzunca sarın. Tüm yaprakları bu şekilde sararak hazırlayın.
  16. Hazırladığınız sarmaları uç kısımları alta gelecek şekilde tencereye yan yana dizin.
  17. Tenceredeki sarmaların üstüne yarım su bardağı zeytinyağı ile 1 limonun suyunu gezdirin.
  18. Tencerenin kenarından 2 su bardağı sıcak suyu da ilave edin ve orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
  19. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak dolmalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  20. Dolmalar soğuyunca servis tabağına dizip üzerine yoğurt gezdirip limon dilimleriyle süsleyerek servis edin.
  21. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik