GeriSebze Yemekleri Patlıcan Parmigiana tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcan Parmigiana tarifi

Patlıcan Parmigiana tarifi

Patlıcan dilimlerinin peynir ve domates sosla kaplanmasıyla yapılan İtalya’nın en sevilen yemeklerinden...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·         1 kilo patlıcan

·         1 kilo domates

·         400 gr mozarella peyniri

·         1 adet soğan

·         2 diş büyük sarımsak

·         6 yemek kaşığı parmesan peyniri

·         5 yaprak fesleğen

·         1 çay kaşığı tuz

·         2 yemek kaşığı zeytinyağı

·         1 su bardağı domates sosu

Üzeri için;

·         Maydanoz

Kullanılan ürünler;

·         Arçelik Ankastre Ocak

·         Arçelik Ankastre Fırın

 

Patlıcan Parmigiana tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. İlk olarak domateslerin kabuklarını soyup halka halka doğrayın.
  2. Soğan, sarımsak ve fesleğeni küçük küçük kesin.
  3. Patlıcanları ise baş kısmından ayırmayacak şekilde yarım santim kalınlığında uzunlamasına kesin.
  4. Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan tavaya zeytinyağını döküp sarımsak, soğan ve fesleğeni soteleyin.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine uzunlamasına kestiğiniz patlıcanları yan yana dizin.
  6. Patlıcanların iç kısmına doğradığınız domatesleri koyup üzerine sarımsaklı sosu dökün.
  7. En son mozarella peyniri ve parmesan peynirini patlıcanların iç kısmına serpiştirdikten sonra domates sosunu dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da 30 dakika pişirin.
  9. Hazır olan patlıcan parmigiana’ nın üzerini maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik