GeriSebze Yemekleri Mercimekli Sebzeli Güveç Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mercimekli Sebzeli Güveç Tarifi

Mercimekli Sebzeli Güveç Tarifi
Abone Olgoogle-news

Yeşil mercimek, havuç, mantar, dolmalık fıstık... Bu güveçte yok yok! Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarife sevdikleriniz bayılacak.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 adet havuç
  • 200 g mantar
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı toz mozzarella peyniri
  • 1 çay bardağı toz parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sebze suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5-6 dal maydanoz

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Resital Doğrayıcı
  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik Ankastre Fırın

Mercimekli Sebzeli Güveç Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Havuç, mantar ve soğanı Arçelik Resital Doğrayıcı’da doğrayın.
  2. Arçelik Ankastre Ocak'ta geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanı sotelemeye başlayın.
  3. Ardından havucu ekleyin ve devam edin.
  4. Pişince fırın kabına alın.
  5. Aynı tencerede mantarları yüksek ateşte soteleyin ve aynı fırın kabında soğan ve havuçların üzerine ekleyin.
  6. Ardından zeytinyağı ekleyip mercimekleri 2 dakika pişirin.
  7. Mercimeklerin üzerine sebze suyunu ve sarımsak tozunu ekleyip kaynayana kadar pişirin.
  8. Piştikten sonra mercimekleri de fırın kabının içindeki sebzelerin üzerine ekleyin.
  9. Mozzarella peynirini de ekleyip tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  10. Üzerine dolmalık fıstıkları serpin.
  11. Önceden ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın'da 180 derece iyice kızarana kadar pişirin.
  12. Fırından çıktıktan sonra üzerine toz parmesan ve maydanoz serpip servis edin.
  13. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik