GeriSebze Yemekleri İmam Bayıldı Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İmam Bayıldı Tarifi

İmam Bayıldı Tarifi
Abone Olgoogle-news

Kıymakla yapılan ve sıcak tüketilen karnıyarığın vegan versiyonu da diyebiliriz onun için. Domates, soğan ve sarımsağın patlıcanla birleştiği imam bayıldı tarifi oldukça nefis ve hafiftir. Gelin zeytinyağlıların gözdesi imam bayıldı tarifine beraber bakalım...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet küp şeker
  • 3 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Maydanoz
  • Susam

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik Ankstre Fırın

İmam Bayıldı Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup bol tuzlu suyun içinde 20-25 dakika bekletin.
  2. Beklettikten sonra iyice durulayıp bir havlu yardımıyla kurulayın.
  3. Arçelik Ankastre Ocak'a büyük bir tencere alın ve zeytinyağını kızdırın.
  4. Kızaran yağda patlıcanları iyice kızartın.
  5. Kızaran patlıcanları süzgece alıp yağlarının süzülmesini bekleyin.
  6. Soğanları yemeklik, sarımsakları da küçük küçük doğrayın.
  7. Arçelik Ankastre Ocak'ta 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı eklediğiniz bir tavada soteleyin.
  8. Üzerine salçayı ekleyin.
  9. Ardından yemeklik doğradığınız biberleri ilave edin.
  10. Son olarak doğradığınız domatesleri, 1 tatlı kaşığı tuzu ve küp şekeri ekleyip domatesler yumuşayana kadar pişirin.
  11. Patlıcanları Arçelik Ankastre Fırın tepsisine alıp ortalarını bir çatal yardımıyla açtırın.
  12. Hazırladığınız domatesli karışımı patlıcanların içlerine doldurun.
  13. Bir kasede 2 bardak su ve 1 çay kaşığı salçayı karıştırıp patlıcanları dizdiğiniz fırın tepsisine dökün.
  14. Tepsiyi önceden ısıttığınız Arçelik Ankstre Fırın'a verin ve 20 dakika pişirin.
  15. Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin.
  16. Soğuduktan sonra üzerine ince kıydığınız maydanozları ve susamı serpip servis edin.
  17. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik