GeriSağlıklı Yemekler Karnabaharlı Fıstıklı Firik Salata
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnabaharlı Fıstıklı Firik Salata

Karnabaharlı Fıstıklı Firik Salata
Abone Olgoogle-news

Mutfakta vakit geçirmeyi seven, yeniliklere ve farklı tatlara açıksanız bu tarif tam size göre! Her gün farklı ne pişirsem diye düşünenler için karnabaharlı fıstıklı firik salata tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

  • 200 g firik bulgur
  • 7-8 sap karnabahar
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar tanesi
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 avuç roka
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı antep fıstığı
  • Yarım çay kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik Ankastre Fırın

Karnabaharlı Fıstıklı Firik Salata Nasıl yapılır?

  1. Firik bulgurunu iyice yıkayın.
  2. Arçelik Ankastre Ocak'ta bir pilav tenceresine 1 litre suyu, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını koyup firik bulguru ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
  3. Pişen bulguru süzün ve soğumaya bırakın.
  4. Karnabaharların üzerine zeytinyağı gezdirip yağlı kağıt serdiğiniz ve önceden ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin ve 180 derecede kızarana kadar pişirin.
  5. Soğuyan firik bulguru bir kaseye alın, ince ince doğradığınız maydanoz ve rokayı üstüne ekleyin.
  6. Zeytinyağı, tuz, karabiber, çörek otu, nar ekşisi ve fıstıkları da ekleyip karıştırın.
  7. Servis tabağına salatayı alın, üzerine kızarmış karnabaharları koyun.
  8. Süzme yoğurdu koyun, nar tanelerini serpin.
  9. Roka ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis edebilirsiniz.
  10. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik