GeriPilav ve Makarna Sushi Pilavı Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sushi Pilavı Tarifi

Sushi Pilavı Tarifi

Evde yapması çok zor gibi görünen tariflerden birisidir sushi. Fakat pilavını yaptıktan sonra gerisi damak tadınıza ve el becerinize kalıyor. Bizce denemeye değer! Gelin sushi pilavı tarifine bakalım...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı sushi pirinci
  • 1 su bardağı su
  • 50 ml pirinç sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Ankastre Ocak

Sushi Pilavı Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Sushi pirincini iyice yıkayın ve ılık suda bekletin.
  2. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri Arçelik Ankastre Ocak'ta bir tencereye koyun ve suyu ekleyin.
  3. İlk önce pirinç yüksek sıcaklıkta pişirmeye başlayın, su kaynana kadar karıştırmayın.
  4. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Pişen pilavınızı 15 dakika dinlendirin.
  6. Ardından pilavı cam bir kaseye alın ve soğuması için karıştırın.
  7. Arçelik Ankastre Ocak'ta bir sos tenceresinde pirinç sirkesi, tuz ve şekeri sadece şeker eriyene kadar ısıtın.
  8. Bu karışımı pilavın üzerine dökün, karıştırın ve soğumasını bekleyin.
  9. Sushi pilavınız hazır.
  10. Arzu ettiğiniz tüm sushi çeşitlerini yaparken bu pilavı kullanabilirsiniz.
  11. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik