GeriPilav ve Makarna Karabuğday Noodle Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karabuğday Noodle Tarifi

Karabuğday Noodle Tarifi
Abone Olgoogle-news

Uzak doğunun en sevilen yemeklerinden biri olan; Çin makarnası ya da erişte olarak da geçen noodle tarifini bu kez karabuğdaylı yaptık. İşte evde de yapabileceğiniz karabuğdaylı etli noodle tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 400 g karabuğday unu
  • 100 g un
  • 250 ml su

Üzeri için;

  • 300 g dana antrikot
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 7 yemek kaşığı soya sosu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 dal taze soğan

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi
  • Arçelik Ankastre Ocak

Karabuğday Noodle Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Karabuğday noodle için öncelikle Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine unları ve suyu ekleyin.
  2. Yavaş yavaş yoğurmaya başlayın.
  3. Yoğurma işlemi biraz uyun sürecek, hamur esneklik kazanıp nemlenecek.
  4. Hamurunuz hazır olduğunda Arçelik Multi Şef'in hamur açma aparatını takın.
  5. Hamurdan bezeler koparıp unlayarak hamur açma aparatının içinden geçirin ve hamurlarınızı açın.
  6. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi gerçekleştirin.
  7. Ardından Arçelik Multi Şef'in erişte kesme aparatını takın ve açtığınız hamurları kesmeye başlayın.
  8. Yine tüm hamurları kesin ve erişteleri unlayarak kenara alın.
  9. Antrikotları şeritler halinde kesin.
  10. Kırmızı ve sarı biberi de uzunlamasına kesin.
  11. Arçelik Ankastre Ocak'ta 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın.
  12. Kestiğiniz etleri yüksek ateşte suyunu bırakmadan kavurun.
  13. Ayrı bir tavaya da kalan zeytinyağını alın ve Arçelik Ankastre Ocak'ta kızdırın.
  14. Doğradığınız biberleri yüksek ateşte soteleyin.
  15. Üzerine kavurduğunuz etleri, soya sosunu, susamı ve karabiberi ilave edip karıştırın.
  16. Dinlendirdiğiniz noodle’ları Arçelik Ankastre Ocak'ta kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
  17. Süzdüğünü noodle'ları servis tabaklarına bölüştürün.
  18. Üzerine et soteyi paylaştırın.
  19. Ve son olarak ince ince doğradığınız taze soğanları serpip servis edin.
  20. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik