Son Güncelleme:
Karabuğday Noodle Tarifi

Uzak doğunun en sevilen yemeklerinden biri olan; Çin makarnası ya da erişte olarak da geçen noodle tarifini bu kez karabuğdaylı yaptık. İşte evde de yapabileceğiniz karabuğdaylı etli noodle tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 400 g karabuğday unu
- 100 g un
- 250 ml su
Üzeri için;
- 300 g dana antrikot
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 çay kaşığı karabiber
- 7 yemek kaşığı soya sosu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 dal taze soğan
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi
- Arçelik Ankastre Ocak
Karabuğday Noodle Tarifi Nasıl yapılır?
- Karabuğday noodle için öncelikle Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine unları ve suyu ekleyin.
- Yavaş yavaş yoğurmaya başlayın.
- Yoğurma işlemi biraz uyun sürecek, hamur esneklik kazanıp nemlenecek.
- Hamurunuz hazır olduğunda Arçelik Multi Şef'in hamur açma aparatını takın.
- Hamurdan bezeler koparıp unlayarak hamur açma aparatının içinden geçirin ve hamurlarınızı açın.
- Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi gerçekleştirin.
- Ardından Arçelik Multi Şef'in erişte kesme aparatını takın ve açtığınız hamurları kesmeye başlayın.
- Yine tüm hamurları kesin ve erişteleri unlayarak kenara alın.
- Antrikotları şeritler halinde kesin.
- Kırmızı ve sarı biberi de uzunlamasına kesin.
- Arçelik Ankastre Ocak'ta 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın.
- Kestiğiniz etleri yüksek ateşte suyunu bırakmadan kavurun.
- Ayrı bir tavaya da kalan zeytinyağını alın ve Arçelik Ankastre Ocak'ta kızdırın.
- Doğradığınız biberleri yüksek ateşte soteleyin.
- Üzerine kavurduğunuz etleri, soya sosunu, susamı ve karabiberi ilave edip karıştırın.
- Dinlendirdiğiniz noodle’ları Arçelik Ankastre Ocak'ta kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
- Süzdüğünü noodle'ları servis tabaklarına bölüştürün.
- Üzerine et soteyi paylaştırın.
- Ve son olarak ince ince doğradığınız taze soğanları serpip servis edin.
- Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik