GeriKahvaltı Yumurtalı Şakşuka Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yumurtalı Şakşuka Tarifi

Yumurtalı Şakşuka Tarifi

Yaz akşamlarının en güzel yemeği şakşukayı yoğurtlu ve domates soslu çok seviyoruz ama hiç yumurtalı tarifini denediniz mi? İşte nefis yumurtalı şakşuka tarifi…

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 4-5 adet biber
  • 3 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için;

  • 2 dal taze soğan

Kullanılan ürünler;

Yumurtalı Şakşuka Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.
  2. Ardından tuzlu suyun içerisinde bekletin.
  3. Soğan, biber ve domatesi doğrayın.
  4. Patatesi de soyup küp küp doğrayın.
  5. Arçelik Ankastre Ocak’a geniş kızartma tavasını alıp zeytinyağını ekleyip ısıtın.
  6. Önce patatesleri yağda kızartın, kenara alın.
  7. Ardından patlıcanları sudan çıkartıp süzüp kurulayın ve yağda kızartın, kenara alın.
  8. Aynı şekilde biberi de kızartın.
  9. Son olarak soğanları tavaya alın pembeleşinceye kadar pişirin, üzerine domatesi ekleyin.
  10. Pul biber ve tuzu da ilave ettikten sonra domates iyice pişince; ayrı ayrı kızarttığınız patlıcan, biber ve patatesleri ekleyin.
  11. Hazırladığınız şakşukanın üzerine üç yumurtayı kırıp tavanın kapağını kapatın.
  12. Yumurta pişince Arçelik Ankastre Ocak’ın altını kapatın.
  13. Üzerine ince ince doğradığınız taze soğanı serpip sıcak sıcak servis edin.
  14. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik