Son Güncelleme:
Yumurtalı Şakşuka Tarifi
Yaz akşamlarının en güzel yemeği şakşukayı yoğurtlu ve domates soslu çok seviyoruz ama hiç yumurtalı tarifini denediniz mi? İşte nefis yumurtalı şakşuka tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 1 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 4-5 adet biber
- 3 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
- 2 dal taze soğan
Kullanılan ürünler;
Yumurtalı Şakşuka Tarifi Nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.
- Ardından tuzlu suyun içerisinde bekletin.
- Soğan, biber ve domatesi doğrayın.
- Patatesi de soyup küp küp doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’a geniş kızartma tavasını alıp zeytinyağını ekleyip ısıtın.
- Önce patatesleri yağda kızartın, kenara alın.
- Ardından patlıcanları sudan çıkartıp süzüp kurulayın ve yağda kızartın, kenara alın.
- Aynı şekilde biberi de kızartın.
- Son olarak soğanları tavaya alın pembeleşinceye kadar pişirin, üzerine domatesi ekleyin.
- Pul biber ve tuzu da ilave ettikten sonra domates iyice pişince; ayrı ayrı kızarttığınız patlıcan, biber ve patatesleri ekleyin.
- Hazırladığınız şakşukanın üzerine üç yumurtayı kırıp tavanın kapağını kapatın.
- Yumurta pişince Arçelik Ankastre Ocak’ın altını kapatın.
- Üzerine ince ince doğradığınız taze soğanı serpip sıcak sıcak servis edin.
- Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik