Son Güncelleme:
Kuşkonmazlı Frittata Tarifi
Keyifli kahvaltı sofralarına yeni lezzetler eklemek istiyorsanız bu tarif tam size göre. Taze mevsim kuşkonmazlarıyla baharın gelişini sofranıza taşıyın!
Yapımı için malzemeler
Malzemeler;
- 6 büyük boy yumurta
- 8 adet kuşkonmaz
- 7-8 adet mantar
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım mor soğan
- 5-6 yaprak taze fesleğen
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
- Taze fesleğen yaprakları
- Taze kekik
- Keçi peyniri
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Resital Doğrayıcı
- Arçelik Ankastre Ocak
- Arçelik Resital Mikser
- Arçelik Ankastre Fırın
- Arçelik Resital Çay Makinesi
Kuşkonmazlı Frittata Tarifi Nasıl yapılır?
- Kuşkonmazların sert saplarını kesin, mantarları Arçelik Resital Doğrayıcı’da doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak'ta bir tencerede su kaynatın ve kuşkonmazları 2-3 dakika haşlayın.
- Sıcak sudan çıkardığınız kuşkonmazları buzlu suya daldırıp çıkartın.
- Bir kasede yumurta, süt ve tuzu Arçelik Resital Mikser ile çırpın.
- İnce doğranmış fesleğen, mantar, mor soğan ve kuşkonmazı da ekleyip karıştırın.
- Fırına dayanıklı bir tavaya zeytinyağını gezdirin.
- Üzerine fritatta karışımınızı dökün.
- Arçelik Ankastre Fırın'da 180 derecede 8-9 dakika pişirin.
- Piştikten sonra üzerini keçi peyniri, taze fesleğen ve taze kekik ile süsleyin.
- Arçelik Resital Çay Makinesi'nde yaptığınız nefis çay eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik