GeriKahvaltı Kuşkonmazlı Frittata Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuşkonmazlı Frittata Tarifi

Kuşkonmazlı Frittata Tarifi

Keyifli kahvaltı sofralarına yeni lezzetler eklemek istiyorsanız bu tarif tam size göre. Taze mevsim kuşkonmazlarıyla baharın gelişini sofranıza taşıyın!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler;

  • 6 büyük boy yumurta
  • 8 adet kuşkonmaz
  • 7-8 adet mantar
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım mor soğan
  • 5-6 yaprak taze fesleğen
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;

  • Taze fesleğen yaprakları
  • Taze kekik
  • Keçi peyniri

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Resital Doğrayıcı
  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik Resital Mikser
  • Arçelik Ankastre Fırın
  • Arçelik Resital Çay Makinesi

Kuşkonmazlı Frittata Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Kuşkonmazların sert saplarını kesin, mantarları Arçelik Resital Doğrayıcı’da doğrayın.
  2. Arçelik Ankastre Ocak'ta bir tencerede su kaynatın ve kuşkonmazları 2-3 dakika haşlayın.
  3. Sıcak sudan çıkardığınız kuşkonmazları buzlu suya daldırıp çıkartın.
  4. Bir kasede yumurta, süt ve tuzu Arçelik Resital Mikser ile çırpın.
  5. İnce doğranmış fesleğen, mantar, mor soğan ve kuşkonmazı da ekleyip karıştırın.
  6. Fırına dayanıklı bir tavaya zeytinyağını gezdirin.
  7. Üzerine fritatta karışımınızı dökün.
  8. Arçelik Ankastre Fırın'da 180 derecede 8-9 dakika pişirin.
  9. Piştikten sonra üzerini keçi peyniri, taze fesleğen ve taze kekik ile süsleyin.
  10. Arçelik Resital Çay Makinesi'nde yaptığınız nefis çay eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun!

 

Sponsorlu İçerik