GeriKahvaltı Kuru Üzümlü Tatlı Kabak Ekmeği
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru Üzümlü Tatlı Kabak Ekmeği

Kuru Üzümlü Tatlı Kabak Ekmeği
Abone Olgoogle-news

Sonbaharın ekmeği de tatlı kabaklı olur! Bol üzüm ve cevizli bu ekmek sadece kahvaltınıza değil, çay ve kahvelerinizin yanına da eşlik edecek.

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 500 g bal kabağı püresi
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 1,5 kg)

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi
  • Arçelik Ankastre Fırın

Kuru Üzümlü Tatlı Kabak Ekmeği Nasıl yapılır?

  1. Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine bal kabağı püresi, yumurta, yaş maya, şeker, tuz ekleyin ve hamur yoğurma aparatıyla yoğurmaya başlayın.
  2. Üzerine zeytinyağı, süt ve suyu ekleyip yoğurmaya devam edin.
  3. Unu ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin.
  4. İyice yoğurduğunuz ve kıvama gelen hamura kuru üzüm ve cevizi de ekleyip karıştırın.
  5. Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
  6. Mayalanan hamuru yağladığınız baton bir kalıba yerleştirin.
  7. Ardından tekrar mayalanma için 10-15 dakika daha bekleyin.
  8. Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da pişirin.
  9. Pişen ekmeğinizi biraz dinlendirdikten sonra dilimleyebilirsiniz.
  10. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik