GeriKahvaltı Kayısı Reçeli Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayısı Reçeli Tarifi

Kayısı Reçeli Tarifi
Abone Olgoogle-news

Tezgahlarda kayısılar bitmeden reçel yapmanın tam zamanı! Kışın kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek kayısı reçeli tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

  • 2 kg kayısı
  • 2 kg şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • Kavanoz

Kullanılan ürünler:

  • Arçelik Ankastre Ocak

Kayısı Reçeli Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Kayısıları iyice yıkayıp ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartın.
  2. Arçelik Ankastre Ocak'a  geniş bir tencere alın, içine kayısıları koyun ve üzerine tüm şekeri boşaltın.
  3. Tencerenin kapağını kapatın ve 5-6 saat ya da vaktiniz varsa gece boyunca bu şekilde bekletin.
  4. Şekerde beklettiğiniz kayısıları Arçelik Ankastre Ocak'ta  yaklaşık 40 dakika kadar kaynatın.
  5. Ocaktan almadan 10 dakika önce 1 adet limon suyunu ekleyin.
  6. İstediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alın.
  7. Reçelde sevdiğiniz kıvama göre kaynatma süresini ayarlayabilirsiniz.
  8. Eğer reçeli biraz sıvı seviyorsanız süreyi az tutun, eğer koyu kıvamlı seviyorsanız kaynatma süresini uzatın.
  9. Hazır hale gelen sıcak reçelinizi bekletmeden kavanozlara boşaltın ve kapağını sıkıca kapatın.
  10. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik