GeriKahvaltı Çikolatalı Brioche Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çikolatalı Brioche Tarifi

Çikolatalı Brioche Tarifi

Fransız ekmeği ya da çöreği olarak bilinen Brioche tarifini bu kez çikolatayla birleştirip nefis bir ekmeğe dönüştürdük. İşte kahvaltılarınıza ve kahvelerinize eşlik edecek çikolatalı Brioche tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • ¼ su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 3,5 su bardağı un
  • 200 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 g çikolata

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik No Frost Buzdolabı
  • Arçelik Mutfak Makinesi
  • Arçelik Resital Doğrayıcı
  • Arçelik Ankastre Fırın
  • Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi

Çikolatalı Brioche Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Çikolatayı büyük parçalara bölün ve Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümünde 15 dakika bekletin.
  2. Bir kaseye maya, su ve sütü alıp karıştırın.
  3. Arçelik Mutfak Makinesi kasesine eleyerek un ve tuzu alın.
  4. Unun ortasını açın, maya karışımını döküp 10 dakika bekletin.
  5. Ardından 1 yumurta ekleyip Arçelik Mutfak Makinesi’nde yoğurmaya başlayın.
  6. Kalan yumurtaları teker teker ekleyip hamura iyice yedirene dek yoğurmaya devam edin.
  7. Şekeri de ekleyip yoğurmaya devam edin.
  8. Orta hızda 3-4 dakika daha yoğurduktan sonra Arçelik Mutfak Makinesi’ni en düşük hıza ayarlayıp hamur toparlandıkça tereyağı parçalarını teker teker eklemeye başlayın.
  9. Hamur iyice yoğurulduktan sonra üzerini bezle kapatıp 1 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
  10. Buzdolabında beklettiğiniz çikolatayı Arçelik Resital Doğrayıcı içerisinde toz olmadan hafif iri kalacak şekilde çekin.
  11. Dinlenen hamuru 8-9 parçaya bölün.
  12. Her bir parçayı merdane yardımıyla açın ve hamurun üzerine çikolata serpin.
  13. Hamuru uzunlamasına 3’e bölün ve örgü şekilde sarın.
  14. Örgüyü elinizle kıvırıp yuvarlayın ve uçlarını birleştirip yuvarlak yapın.
  15. Açtığınız tüm hamurlar için bu işlemi yapın ve yağlı kağıt serdiğiniz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin.
  16. Yumurta sarısı ve sütü bir kasede karıştırın ve fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün.
  17. Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da üzeri kızarana kadar kontrollü şekilde 20-25 dakika pişirin.
  18. Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’nde yaptığınız nefis Türk kahvesi eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun!

 

Sponsorlu İçerik