Son Güncelleme:
Yoğurtlu börek tarifi

Beş çayı lüksü olanlar için enfes tariflerden biri olan yoğurtlu börek tarifini sizler için derledik.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
Yoğurt için;
1,5 litre süt
2 yemek kaşığı yoğurt
Börek için;
6 adet böreklik yufka
Yarım kg beyaz peynir
2 adet yumurta
1 su bardağı yogurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
Kullanılan ürünler;
· Tadı Var Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi
· Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti
· Arçelik A Fry Ankastre Fırın
· Arçelik Gurme Otomatik Çay & Filtre Kahve Makinesi
Yoğurtlu börek tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi ‘nin içine metal kabı yerleştirin.
- Metal kabın içine sütü ekleyin ve lezzet sensörünü takıp kapağı kapatın.
- Ardından yoğurt butonuna basıp, normal modu seçip başlatın.
- 1 dakika sonra kapağı açın.
- Yoğurt ile mayalandırıp bir tur karıştırın ve tekrar kapağı kapatıp mayalanmaya bırakın.
- 5 saat sonunda yoğurdunuz hazır.
- Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nin içine yumurta, ılık su, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.
- Fırın tepsisinin her yerini fırça yardımı ile yağlayın.
- İlk yufkayı buruşuk bir şekilde tepsiye yayın.
- Üzerine bolca sostan sürün.
- İlk 3 yufkayı bu sıralamayla yaptıktan sonra beyaz peyniri yufkanın her yerine iyice serpin.
- Sonra diğer 2 yufkayı da büzüştürerek ve aralarına sostan sürerek arka arkaya tepsiye yayın.
- En son yufkayı ise büyük parçalara bölüp, düz bir şekilde tepsinin her yerine yerleştirin.
- Kalan sosu üzerine fırça yardımı ile sürün.
- Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Yoğurtlu böreğiniz hazır.
- Arçelik Gurme Otomatik Çay & Filtre Kahve Makinesi’ nde demlemiş olduğunuz çay eşliğinde böreğinizi servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.