GeriHamur İşi Kuru Domatesli Ispanaklı Kiş Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru Domatesli Ispanaklı Kiş Tarifi

Kuru Domatesli Ispanaklı Kiş Tarifi
Abone Olgoogle-news

Yazın da kışın da vazgeçilmezi; kiş! Her türlü sebze ve peynirle yapılan kiş tariflerinde bize göre en güzel uyumu yakalayan 3 malzeme; ıspanak, peynir ve kuru domates! Gelin bu nefis malzemelerle lezzetli bir kiş yapalım…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 300 g un
  • 150 g tereyağı
  • 50 ml soğuk su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta

İç harç için:

  • Yarım demet ıspanak
  • ¼ demet taze fesleğen
  • 8-10 adet kuru domates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 paket krema
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 100 g keçi peyniri
  • 100 g kaşar peyniri

Kullanılan ürünler;

Kuru Domatesli Ispanaklı Kiş Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesi içerisine unu eleyin.
  2. Yumurtayı, oda sıcaklığındaki tereyağını, su ve tuzu ilave edin.
  3. Hamuru homojen bir kıvama gelinceye kadar Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi’nde yoğurun.
  4. Hamur istediğimiz kıvama gelince streç filme sarın ve Arçelik No Frost Buzdolabı’nda yaklaşık yarım saat bekletin.
  5. O sırada iç harcı için soğanları doğrayın.
  6. Ispanakları ve fesleğenleri temizleyin ve yapraklarını ayırın.
  7. Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tavanın içinde tereyağını eritin ve soğanları kavurun.
  8. Yumuşayan soğanlara ıspanakları ilave edin, tuz karabiberi ekleyin.
  9. Rendelediğiniz keçi ve kaşar peynirlerini de ekleyin.
  10. Kurutulmuş domatesleri de ekledikten sonra karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  11. Bir kasenin içinde yumurta sarısını ve kremayı hafif çatalla çırpın.
  12. Soğuyan ıspanaklı harca kremalı karışımı ekleyin.
  13. Tart kalıbınızı yağlayıp unlayın.
  14. Dinlenen hamurunuzu tezgaha alın ve iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla açın, inceltin.
  15. Ardından tart kalıbınıza yerleştirin.
  16. Taban kısmına çatalla delikler açın.
  17. Arçelik Ankastre Fırın’ı 170 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
  18. Üzerine yağlı kağıt koyun ve pişirmede ağırlık yaratması için nohut yerleştirin.
  19. Harcı eklemeden 10 dakika bu şekilde Arçelik Ankastre Fırın’da pişirin ve ardından fırından çıkartın.
  20. Yağlı kağıdı ve nohutları tartın üstünden alın.
  21. Hazırladığınız ıspanaklı harcı tart kalıbınıza yayın ve üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 15 dakika kadar Arçelik Ankastre Fırın’da pişirin.
  22. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik