Son Güncelleme:
Kefirli krep tarifi
Yumurta, süt, un ve kefirin yer aldığı kahvaltı sofralarının en sevileni kefirli krep tarifi.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
Kefir için:
- 1 litre süt
- 10 g kefir mayası
Krep için;
- 500 ml kefir
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 büyük su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kullanılan ürünler;
- Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi
- Arçelik No Frost Buzdolabı
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak
- Arçelik Gurme Otomatik Çay & Filtre Kahve Makinesi
Kefirli krep tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- İlk olarak Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi’nin kavanozlarına süt doldurup haznenin içine yerleştirin ve lezzet sensörünü takın.
- Oda sıcaklığında olan sütün soğutulmasını bekleyin.
- Ardından kefir mayasını kavanozlara paylaştırın.
- Kavanozların kapağını kapatmayıp sadece ana kapağı kapatın.
- Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi’ni kefir moduna alıp mayalanmaya bırakın.
- 24 saat bitiminde kefiriniz hazır.
- Kefirli kavanozlarınızı 1 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nda soğutun.
- Krep için; Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi’ nin içine yumurta, şeker, tuz, kefir, sıvı yağ, un ve karbonatı ekleyip karıştırın.
- Ardından Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan hafif yağladığınız tavaya krep hamurunu bir kepçe yardımıyla ilave edin.
- Tavayı hafifçe sallayarak hamurun ince bir şekilde tabanına yayılmasını sağlayın ve renk alana kadar arkalı önlü kızartın.
- Geriye kalan krep hamuruna aynı işlemi uygulayın.
- Kefirli krep tarifiniz hazır.
- Arçelik Gurme Otomatik Çay & Filtre Kahve Makinesi’ nde demlemiş olduğunuz çay eşliğinde kreplerinizi servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.