GeriHamur İşi Kefirli krep tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kefirli krep tarifi

Kefirli krep tarifi

Yumurta, süt, un ve kefirin yer aldığı kahvaltı sofralarının en sevileni kefirli krep tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

Kefir için:

  • 1 litre süt
  • 10 g kefir mayası

Krep için;

  • 500 ml kefir
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 büyük su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kullanılan ürünler;

  • Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi
  • Arçelik No Frost Buzdolabı
  • Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi
  • Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak
  • Arçelik Gurme Otomatik Çay & Filtre Kahve Makinesi

Kefirli krep tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. İlk olarak Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi’nin kavanozlarına süt doldurup haznenin içine yerleştirin ve lezzet sensörünü takın.
  2. Oda sıcaklığında olan sütün soğutulmasını bekleyin.
  3. Ardından kefir mayasını kavanozlara paylaştırın.
  4. Kavanozların kapağını kapatmayıp sadece ana kapağı kapatın.
  5. Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesini kefir moduna alıp mayalanmaya bırakın.
  6. 24 saat bitiminde kefiriniz hazır.
  7. Kefirli kavanozlarınızı 1 saat Arçelik No Frost Buzdolabında soğutun.
  8. Krep için; Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi’ nin içine yumurta, şeker, tuz, kefir, sıvı yağ, un ve karbonatı ekleyip karıştırın.
  9. Ardından Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan hafif yağladığınız tavaya krep hamurunu bir kepçe yardımıyla ilave edin.
  10. Tavayı hafifçe sallayarak hamurun ince bir şekilde tabanına yayılmasını sağlayın ve renk alana kadar arkalı önlü kızartın.
  11. Geriye kalan krep hamuruna aynı işlemi uygulayın.
  12. Kefirli krep tarifiniz hazır.
  13. Arçelik Gurme Otomatik Çay & Filtre Kahve Makinesi’ nde demlemiş olduğunuz çay eşliğinde kreplerinizi servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.