GeriHamur İşi Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi
Abone Olgoogle-news

Nefis Karadeniz pidelerine kim hayır diyebilir ki? Kavurmalı, kaşarlı ya da kıymalı... Bizim vereceğimiz tarif ise ev usulü kavurmalı kaşarlı pide tarifi.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • Kavurma
  • Kaşar peyniri
  • Tereyağı
  • Domates

Üzeri İçin;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Maydanoz

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi
  • Arçelik Ankastre Fırın 

 

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Un hariç tüm malzemeleri Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde karıştırıp, mayalanması için bekleyin.
  2. Ardından azar azar unu ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi'nde yoğurun.
  3. Ardından kaseyi streç filmle kapatıp hamurun 1 saat mayalanmasını bekleyin.
  4. Dinlenen ve mayalanan hamuru ince bir şekilde merdane yardımıyla uzunlamasına açın.
  5. Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Üzerine kavurmaları yerleştirin.
  7. Malzemesini eklediğiniz pideyi, kenarlarından malzemelerin ortasını açık bırakacak şekilde kıvırın.
  8. Kıvırdığınız yerlere yumurta sarısı sürerek, 200 derecelik önceden ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın'da pişirin.
  9. Üzeri tam anlamıyla kızarmadan fırını açın ve kavurmaların üzerine kaşar peyniri, domates ve tereyağı parçaları ekleyip iyice pişmesini bekleyin.
  10. Pidenizin üzerine ince ince kıydığınız maydanozları serpip servis edebilirsiniz.
  11. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik