GeriHamur İşi Kabaklı Ekmek Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabaklı Ekmek Tarifi

Kabaklı Ekmek Tarifi

Evde kalan birkaç kabak ya da sebze yemek istemeyen çocuklar… Sebebi her ne olursa olsun bir kez yaptıktan sonra bir daha nedene ihtiyaç duymayacaksınız. Bu hafif ve lezzetli kabaklı ekmek tarifine tüm ev ahalisi bayılacak.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 3 su bardağı rendelenmiş suyu süzülmüş kabak
  • 2 adet büyük yumurta
  • 1/3 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi
  • Arçelik Ankastre Fırın
  • Arçelik Resital Çay Makinesi

Kabaklı Ekmek Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Kabakları soyun ve rendeleyin.
  2. Ardından bir tel süzgeç ya da tülbent yardımıyla iyice suyunu sıkın.
  3. Kuru malzemeleri; un, kabartma tozu, tuz ve tarçını bir kaba alıp karıştırın.
  4. Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine esmer şeker ve yumurtaları alıp iyice çırpın.
  5. Üzerine zeytinyağını ve vanilya özütünü ekleyin.
  6. Hazırladığınız unlu karışımı da Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kkasesine ekleyin.
  7. Ardından suyunu iyice sıktığınız kabak rendelerini ilave edin ve iyice karıştırın.
  8. Yağlı kağıt serdiğiniz baton kek kalıbınıza hazırladığınız hamuru dökün.
  9. Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da yaklaşık 40-45 dakika pişmeye bırakın.
  10. Kontrollü olarak pişirirken son 10 dakika fırını açıp kürdan testi yapabilirsiniz.
  11. Pişen kabaklı ekmeğinizi dilimlemeden önce oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  12. Arçelik Resital Çay Makinesi’nde hazırladığınız nefis çay eşliğinde kabaklı ekmeğinizi servis edebilirsiniz.
  13. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik