GeriHamur İşi Ispanaklı Lazanya Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ispanaklı Lazanya Tarifi

Ispanaklı Lazanya Tarifi

İtalyan mutfağına ait bu nefis lezzeti bolonez sos yerine ıspanak ve domates sosla yapmaya ne dersiniz? İşte vejeteryanlar için de güzel bir alternatif olan ıspanaklı lazanya tarifi...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

  • 8 yaprak lazanya
  • 200 gr rendelenmiş mozarella peyniri

Ispanaklı harç için;

  • 400 g ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşamel sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • 2 çay kaşığı tuz

Domates sos için;

  • 4 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik Resital Doğrayıcı
  • Arçelik Ankastre Fırın

Ispanaklı Lazanya Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Ispanakları iyice yıkayın, soğanla beraber doğrayın.
  2. Arçelik Ankastre Ocak'a bir tava alıp zeytinyağını ısıtın ve soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin.
  3. Üzerine doğranmış ıspanağı ve tuzu ilave edin ve pişirmeye devam edin.
  4. Domateslerin kabuğunu soyun ve sarımsaklarla beraber Arçelik Resital Doğrayıcı'da çekin.
  5. Domates, zeytinyağı ve sarımsağı Arçelik Ankastre Ocak'ta bir sos tenceresine alın.
  6. Tuz ve sirkeyi ekleyerek yarı yarıya suyunu çekinceye kadar pişirin ve ocaktan alın.
  7. Beşamel sos için Arçelik Ankastre Ocak'ta bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyerek unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
  8. Ardından azar azar sütü ilave edin ve bir yandan topaklanma olmaması için çırpmaya devam edin.
  9. Muskat rendesini ve tuzu ekleyin muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın.
  10. Lazanyayı yapacağınız fırın kabını yağlayın.
  11. 2 adet lazanya yaprağını yan yana koyun, kenarda kalan boşluklar için de bir yaprağı bölüp boşlukları doldurun.
  12. Üzerine beşamel sostan 2-3 yemek kaşığı koyun ve kaşıkla yayın.
  13. Beşamel sosun üstüne ıspanak harcının üçte birini yayın.
  14. Ispanağın üzerine rende mozarella serpin ve üstünü kapatacak şekilde 2 adet lazanya yaprağı daha yerleştirin.
  15. Lazanya yaraklarının üstüne yine beşamel sos dökün ve kalan ıspanak harcının yarısını yayın. Yeniden rende mozarella serpin ve üstünü kapatacak şekilde 2 lazanya yaprağı daha yerleştirin.
  16. Lazanyanın son katı için beşamel ve ıspanak işlemini aynı şekilde yapın ve üstüne 2 lazanya yaprağı yerleştirin.
  17. Lazanya yapraklarının üstüne hazırladığınız domates sosun tamamını dökün ve yayın.
  18. Kalan mozarella rendesini de domates sosun üstüne koyun.
  19. Önceden ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın'da 200 derecede 20 dakika kontrollü olarak üzeri kızarana kadar pişirin.
  20. Pişen lazanyanızı biraz dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
  21. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik