GeriHamur İşi Hamburger Ekmeği Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamburger Ekmeği Tarifi

Hamburger Ekmeği Tarifi

Ev yapımı nefis hamburgerin yerini hiçbir şey tutamaz! Fakat hamburgerde asıl nokta ekmekler… Yumuşacık hamburger ekmekleri tarifini hazırladık, işte aşama aşama hamburger ekmeği tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

  • 600 g un
  • 120 g tereyağı 
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 220 ml ılık süt
  • 150 ml ılık su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarım paket yaş maya

Üzerine;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Susam

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi
  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik Ankastre Fırın

Hamburger Ekmeği Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine yaş maya, ılık su, süt ve şekeri alın ve karıştırıp biraz bekletin.
  2. Sırada Arçelik Ankastre Ocak’ta tereyağını eritin.
  3. Ardından üzerine erittiğiniz tereyağını, tuz ve unu eklemeye başlayın.
  4. Unu yoğururken azar azar ekleyin.
  5. Hamur iyice kıvama gelene kadar Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde yoğurun.
  6. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatın ve yarım saat dinlendirin.
  7. Ardından hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
  8. Parçaları elinizle beze haline getirin ve yağlı kağıt serdiğiniz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin.
  9. Üzerlerine elinizle hafifçe bastırın ve tepside de mayalanması için 15-20 dakika daha bekletin.
  10. Üzeri için bir kasede yumurta, süt ve suyu karıştırın.
  11. Dinlenen bezelerin üzerine fırçayla bu karışımı sürün.
  12. Son olarak tüm ekmek bezelerinin üstüne susam serpin.
  13. Hamburger ekmeklerinizi önceden ısıttığınız 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 20 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
  14. Pişen ekmeklerinizi soğuduktan sonra ikiye keserek kullanabilirsiniz.
  15. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik