Son Güncelleme:
Hamburger Ekmeği Tarifi
Ev yapımı nefis hamburgerin yerini hiçbir şey tutamaz! Fakat hamburgerde asıl nokta ekmekler… Yumuşacık hamburger ekmekleri tarifini hazırladık, işte aşama aşama hamburger ekmeği tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 600 g un
- 120 g tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 220 ml ılık süt
- 150 ml ılık su
- 1 çay kaşığı şeker
- Yarım paket yaş maya
Üzerine;
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı süt
- Susam
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi
- Arçelik Ankastre Ocak
- Arçelik Ankastre Fırın
Hamburger Ekmeği Tarifi Nasıl yapılır?
- Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine yaş maya, ılık su, süt ve şekeri alın ve karıştırıp biraz bekletin.
- Sırada Arçelik Ankastre Ocak’ta tereyağını eritin.
- Ardından üzerine erittiğiniz tereyağını, tuz ve unu eklemeye başlayın.
- Unu yoğururken azar azar ekleyin.
- Hamur iyice kıvama gelene kadar Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde yoğurun.
- Hazırladığınız hamurun üzerini kapatın ve yarım saat dinlendirin.
- Ardından hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
- Parçaları elinizle beze haline getirin ve yağlı kağıt serdiğiniz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine elinizle hafifçe bastırın ve tepside de mayalanması için 15-20 dakika daha bekletin.
- Üzeri için bir kasede yumurta, süt ve suyu karıştırın.
- Dinlenen bezelerin üzerine fırçayla bu karışımı sürün.
- Son olarak tüm ekmek bezelerinin üstüne susam serpin.
- Hamburger ekmeklerinizi önceden ısıttığınız 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 20 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
- Pişen ekmeklerinizi soğuduktan sonra ikiye keserek kullanabilirsiniz.
- Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik