Fesleğenli Parmesanlı Tortellini

Güncelleme Tarihi:

Fesleğenli Parmesanlı Tortellini
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2019 12:08

Dolgulu bir makarna çeşidi olan tortelliniyi fesleğenli ve parmesanlı hiç denediniz mi? Bağımlılık yapacak bu tarife bayılacaksınız!

Haberin Devamı

Malzemeler:

Hamuru için;

•200 g un
•2 yemek kaşığı irmik unu
•2 adet yumurta
•2 tatlı kaşığı fesleğen püresi
•1 çay kaşığı tuz

Hamuru kapatmak için;

•1 adet yumurta

İçi için;

•100 g ricotto peyniri
•1 tutam muskat rendesi
•1 yemek kaşığı pesto sos

Haşlamak için;

•2 yemek kaşığı zeytinyağı
•2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

•1 yemek kaşığı toz parmesan
•3-4 yaprak taze fesleğen

Tarif:

1-Hamuru için Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi’nde hamur malzemelerini iyice yoğurun.
2-Katı bir hamur elde ettikten sonra hamuru 1 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nda
3-İç harcı için ricotta peyniri, muskat rendesi ve pesto sosu bir kaseye alıp iyice karıştırın.
4-Dinlenen hamuru küçük eşit parçalara ayırın.
5-Ardından kestiğiniz parçaları Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi hamur açma aparatıyla ince olacak şekilde açın.
6-Daha sonra açtığınız hamurdan şekilli kesme aparatı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
7-Yuvarlak hamurların ortasına kaşık yardımıyla hazırladığınız iç harçtan koyun. Hamurun iki kenarını birbiriyle kapatın.
8-Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın.
9-Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tencerede suyu kaynatın.
10-Hazırladığınız makarnaları kaynamakta olan suya atın, tuz ve zeytinyağını da ekleyerek kaynamaya bırakın.
11-Kaynamaya başladıktan 9-10 dakika sonra makarnanızı alın ve dikkatlice süzün.
12-Servis tabağınıza aldığınız tortellini makarnanızın üzerine parmesan peyniri serpin.
13-Fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis edebilirsiniz.
14-Afiyet olsun!

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!