GeriHamur İşi Brokolili Milföy Börekleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Brokolili Milföy Börekleri

Brokolili Milföy Börekleri

İster tatlı ister tuzlu; milföy hamurları ile nefis tarifler hazırlamak her zaman çok kolay! Bu kez peynirli brokolili milföy börekleri hazırlıyoruz...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet milföy hamuru
  • Yarım brokoli
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik No Frost Buzdolabı
  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik Ankastre Fırın
  • Arçelik Resital Çay Makinesi

Brokolili Milföy Börekleri Nasıl yapılır?

  1. Arçelik No Frost Buzdolabı'nın derin dondurucu bölümünden çıkardığınız milföy hamurlarını tezgah üzerine tek tek açıp çözülmeleri için bekletin.
  2. Brokolileri Arçelik Ankastre Ocak'ta su kaynattığınız bir tencerede diri kalacak şekilde 3-4 dakika haşlayın.
  3. Haşladığınız brokolilerin üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiberi döküp karıştırın.
  4. Çözülen milföy hamurlarını kare kare kesin.
  5. Kestiğiniz milföy hamurlarını yağlı kağıt serili Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin.
  6. Kenarlardan 2 cm bırakıp hamurun ortasına rendelenmiş kaşar peyniri koyun.
  7. Peynirlerin üzerine ikişer tane brokoli koyun ve hamurların köşelerini ortaya doğru kapatın.
  8. Tüm hamurları bu şekilde peynir ve brokoli ile doldurun.
  9. Bir yumurtayı kasede çatalla çırpın ve hamurların üstüne fırçayla sürün.
  10. Önceden ısıttığınız 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da iyice kızarana kadar pişirin.
  11. Arçelik Resital Çay Makinesi'nde hazırladığınız nefis çay eşliğinde sıcak olarak servis edin.
  12. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik