Fırında Renk Cümbüşü

Güncelleme Tarihi:

Fırında Renk Cümbüşü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 16:01

Çeşitli baharatlarla hazırlanan, özel sosuyla ziyafet sofralarınızı renklendirebileceğiniz sağlıklı ve lezzetli bir tarif… Fırında ve az yağ ile pişirilmesiyle diyetlerinizde de size eşlik edebilecek pratik bir seçenek... İşte çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz tarifimiz…

Haberin Devamı

Malzemeler:

 4 orta boy patates
 3 orta boy tatlı patates
 3 orta boy pancar
 2 diş sarımsak
 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 3 yemek kaşığı tereyağı
 Tuz
 Karabiber
 1 yemek kaşığı kekik
 1 yemek kaşığı kuru biberiye
 Kimyon
 Üzeri için; dereotu

Tarif:

1- Öncelikle patatesler ve pancarlar hariç tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırın.
2- Patateslere ve pancarlara tabanından ayrılmayacak şekilde enlemesine kesikler atın.
3- Kesiklerin arasına iyice dağılacak şekilde hazırladığınız baharatlı karışımı sebzelerin her yerine eşit miktarda dökün.
4- Önceden ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da 200 derecede sebzeler kızarana kadar pişirin.
5- Fırından çıkarttığınız sebzelerinizin üzerine iri kıyılmış dere otlarını serperek servise hazır hale getirin.
6- Afiyet olsun!

Haberin Devamı

Fırında Renk Cümbüşü

Sponsorlu içerik

BAKMADAN GEÇME!