Son Güncelleme:
Tavuklu Sebzeli Buğday Salatası Tarifi
Sağlıklı tabaklar doyurmuyor diyenleri bu tarife bekliyoruz! İşte hem besleyici hem de doyurucu nefis tavuklu sebzeli buğday salatası…
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı buğday
- 2 parça tavuk göğüs
- 100 g taze börülce
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı mısır
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Ankastre Ocak
Tavuklu Sebzeli Buğday Salatası Tarifi Nasıl yapılır?
- Buğdayı suya ıslayın.
- Taze börülcelerin uçlarını ayıklayıp ikiye bölün.
- Havuçların kabuklarını soyup parmak uzunluğunda doğrayın.
- Sebzeleri yıkadıktan sonra Arçelik Ankastre Ocak’ta kaynattığınız suda haşlayın.
- Sudan süzüp bir kasenin içinde soğuk suya alın.
- Suda bekletip, bol suda duruladığınız buğdayı Arçelik Ankastre Ocak’ta derin bir tencereye alın.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte 30 dakika kadar haşlayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’tan aldığınız buğdayın suyunu süzdükten sonra sadece bir kez durulayın. Fazla suyunun süzülmesi bir süzgeçte bekletin.
- Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış buğdayı derin bir kaseye alın.
- Üzerine haşladığınız börülce ve havucu ekleyin.
- Mısır, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu da ilave ettikten sonra iyice karıştırın.
- Tavukları da zeytinyağı, çok az toz kırmızı biber ve karabibere bulayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta iyice ısıttığınız tavda yağladığınız tavukları pişirin.
- Her iki tarafı da iyice piştikten sonra ocaktan alın.
- Servis tabağına önce buğdaylı salatayı yanına da tavukları koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik