Son Güncelleme:
Tatlı Ekşi Soslu Tavuklu Pilav Tarifi
Asya mutfağının en çok tercih edilen tariflerinden biri olan tatlı ekşi soslu tavuğu nefis tereyağlı pilavla bir araya getirdik!
Yapımı için malzemeler
Pilav için;
- 2 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk için;
- 500 g kuşbaşı doğranmış tavuk
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- 5-6 adet arpacık soğan
- 1 adet sarı kapya biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 dal taze soğan
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 3 yemek kaşığı elma sirkesi
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı bal
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Ankastre Ocak
Tatlı Ekşi Soslu Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl yapılır?
- Pirinci nişastası gidene kadar iyice yıkayın.
- Arçelik Ankastre Ocak'a aldığınız pilav tenceresinde tereyağını eritin.
- Süzdürdüğünüz pirinci ilave edin ve kavurmaya başlayın.
- 4-5 dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ve tuzu ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte pişmeye bırakın.
- Suyunu çekmeye başladığında Arçelik Ankastre Ocak'ın altını kısın ve suyu tamamen çekene kadar pişirin.
- Sosu için Arçelik Ankastre Ocak'ta geniş bir tavada nişasta, su, ketçap, elma sirkesi, esmer şeker, soya sosu ve balı iyice karıştırın.
- Kısık ateşte sos koyulaşıncaya kadar 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
- Bu sırada kuşbaşı doğranmış tavukları mısır nişastasına bulayın.
- Arçelik Ankastre Ocak'ta geniş bir tavada ayçiçek yağı kızdırın ve rengi dönene kadar kızartıp kenara alın.
- Aynı tavada arpacık soğanlar, doğradığınız biber, havuç ve sarımsakları sotelemeye başlayın.
- Üzerine kızarttığınız tavuk ve hazırladığınız sosu ilave edip karıştırın.
- Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
- Pilavı pişirdiğiniz yuvarlak döküm tencerenin üzerine tatlı ekşi soslu tavuğunuzu alıp servis edin.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik