GeriEt Yemekleri Nar Soslu Sebzeli Et
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nar Soslu Sebzeli Et

Nar Soslu Sebzeli Et

Ne yapsam diye düşünenler ve menülerinde değişik tarif arayanlar için ızgara sebzeler eşliğinde nar soslu dana bonfile hazırladık.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 4 parça dana bonfile
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet sarı biber
  • 1 baş sarımsak
  • 2 dal taze biberiye
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı nar tanesi

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Ankastre Ocak

Nar Soslu Sebzeli Et Nasıl yapılır?

  1. Bir kase içerisine etleri alın.
  2. Üzerine zeytinyağı, nar taneleri, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyip karıştırın.
  3. Taze biberiye dallarını da atın ve bekletin.
  4. Bir baş sarımsağı ortasından ikiye kesin.
  5. Arçelik Ankastre Ocak'ta demir döküm tavanızı iyice ısıtın.
  6. Kızdırdığınız tavaya beklettiğiniz etleri alın.
  7. Biber, sarımsak, mantar ve domatesleri de tavaya alıp iki tarafını da Arçelik Ankastre Ocak'ta iyice pişirin.
  8. Pişen etler ve sebzelerinizi servis tabağına alın.
  9. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!

*Arçelik Küçük Ev Aletleri ürünlerini 1-31 Mart arası MLKEA15 kupon kodu ile Arçelik.com.tr’ den veya Arçelik mağazalarından %15 indirimle satın alabilirsiniz. Kampanyayla ilgili detaylara ulaşmak için Buraya Tıklayın.