Son Güncelleme:
Köri Soslu Tavuk Tarifi

Büyük küçük neredeyse herkesin sevdiği tariftir köri soslu tavuk. Hem hazırlaması kolay, hem de oldukça lezzetli. İşte köri soslu tavuk tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 600 g kuşbaşı tavuk eti
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
- 2 tatlı kaşığı köri
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- Maydanoz
Kullanılan ürünler:
- Arçelik Ankastre Ocak
Köri Soslu Tavuk Tarifi Nasıl yapılır?
- Arçelik Ankastre Ocak'ta sıvı yağı kızdırın ve kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini soteleyin.
- Ayrı bir tencereye yine Arçelik Ankastre Ocak'ta tereyağını alın, üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ardından üzerine sütü ekleyin ve tel çırpıcıyla sürekli karıştırın.
- Köriyi, sıcak suyu, tuz ve karabiberi de ekleyip pişirmeye devam edin.
- Pişirdiğiniz köri sosunu tavukların üzerine alın ve karıştırıp 5-6 dakika daha pişirin.
- Üzerine maydanoz serpip servis edin.
- Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik