GeriEt Yemekleri Köri Soslu Tavuk Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Köri Soslu Tavuk Tarifi

Köri Soslu Tavuk Tarifi
Abone Olgoogle-news

Büyük küçük neredeyse herkesin sevdiği tariftir köri soslu tavuk. Hem hazırlaması kolay, hem de oldukça lezzetli. İşte köri soslu tavuk tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 600 g kuşbaşı tavuk eti
  •  2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

  •  2 tatlı kaşığı köri
  •  2 yemek kaşığı un
  •  2 su bardağı süt
  •  Yarım su bardağı sıcak su
  •  2 yemek kaşığı tereyağı
  •  1 çay kaşığı karabiber
  •  1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Maydanoz

Kullanılan ürünler:

  • Arçelik Ankastre Ocak

Köri Soslu Tavuk Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Arçelik Ankastre Ocak'ta sıvı yağı kızdırın ve kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini soteleyin.
  2. Ayrı bir tencereye yine Arçelik Ankastre Ocak'ta tereyağını alın, üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Ardından üzerine sütü ekleyin ve tel çırpıcıyla sürekli karıştırın.
  4. Köriyi, sıcak suyu, tuz ve karabiberi de ekleyip pişirmeye devam edin.
  5. Pişirdiğiniz köri sosunu tavukların üzerine alın ve karıştırıp 5-6 dakika daha pişirin.
  6. Üzerine maydanoz serpip servis edin.
  7. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik