Son Güncelleme:
Kereviz Saplı Et Tarifi
Kereviz sapını etle beraber tencere yemeğinde hiç denediniz mi? Yavaş yavaş pişen besleyici bu tarifi yaptığınıza pişman olmayacaksınız!
Yapımı için malzemeler
- 300 g kuşbaşı et
- 2 demet kereviz sapı
- 1/4 demet maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı sıcak et suyu
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici
- Arçelik Resital Doğrayıcı
Kereviz Saplı Et Tarifi Nasıl yapılır?
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici'yi Düdüklü Et moduna alın.
- İri kuşbaşı doğranmış etleri ve üzerini geçecek kadar suyu Gurme Şef kasesine koyun.
- Yüksek basınca alın ve etleri 20 dakika pişirin.
- Pişirme işlemi bitince, Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici soğuduktan sonra basıncını tahliye edin ve kapağını açın.
- Eti kenara alın.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
- Kereviz saplarını ve maydanozu da Arçelik Resital Doğrayıcı ile doğrayın.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici'yi Kısık Ateşte Pişirme moduna alın.
- Zeytinyağını ekleyin ve soğanı kavurmaya başlayın.
- Üzerine salçaları ve haşladığınız eti ekleyin.
- Ardından tuz, karabiber, kereviz sapı, maydanoz ve et suyunu da ilave edip karıştırıp kapağını kapatın.
- Basıncı en yüksek seviyeye, sıcaklığı ise 140 °C’ye ayarladıktan sonra 40 dakika kadar pişirme gerçekleştirin. Pişirme işlemi bitince, Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici soğuduktan sonra basıncını tahliye edin ve kapağını açın.
- Yemeğinizi servis tabağınıza alıp servis edin.
Afiyet olsun!
*Arçelik Küçük Ev Aletleri ürünlerini 1-31 Mart arası MLKEA15 kupon kodu ile Arçelik.com.tr’ den veya Arçelik mağazalarından %15 indirimle satın alabilirsiniz. Kampanyayla ilgili detaylara ulaşmak için Buraya Tıklayın.