Son Güncelleme:
Hünkar Beğendi Tarifi
Geleneksel Türk mutfağımızın en sevilen yemeklerinden biri olan Hünkar beğendiyi bu hafta menünüze ekleyip bu tarifi Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’de deneyin!
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
- 500 g kuzu kuşbaşı et
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1,5 su bardağı sıcak et suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Beğendi için;
- 3 adet büyük patlıcan
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir tutam muskat rendesi
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Ankastre Fırın
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici
Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl yapılır?
- Patlıcanları yağlı kağıt serdiğiniz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin ve 200 derecede iyice yumuşayana kadar közleyin.
- Pişen patlıcanları soğuması için kenara alın.
- Soğan ve sarımsakları doğrayın.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici'yi sote moduna alın.
- Sıvı yağı ısıtın ve üzerine ince ince doğradığınız soğanları alıp kavurun.
- Ardından kuşbaşı et ve sarımsağı da ekleyin.
- Etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
- Salça, tuz, karabiberi de ilave edip karıştırın.
- Son olarak sıcak et suyunu etlerin üzerine dökün ve Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici'nin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirme modunda pişmeye bırakın.
- Pişen etleri kenara alın.
- Beğendi için soğuyan patlıcanların kabuğunu soyun ve ince ince doğrayın.
- Tereyağını Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici'de eritip unu ekleyin ve yağda kokusu çıkana kadar kavurun.
- Doğradığınız patlıcanları ve sütü de ekleyip sürekli karıştırın.
- Tuz, muskat rendesi ve karabiberle birlikte kaşar peynirini de ilave edip kıvam aldıktan sonra Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici'den alın.
- Pişen beğendiyi servis tabaklarının ortasına yayın ve üzerine eti koyup sıcak servis edin.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik