GeriEt Yemekleri Hünkar Beğendi Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi Tarifi

Altında nefis patlıcanlı beğendi, üstünde pamuk gibi pişmiş bir kuzu kuşbaşı... Evet, meşhur hünkar beğendiden bahsediyoruz! Gelin en pratik ve leziz hünkar beğendi tarifini yapalım!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Et için:

  • 500 g kuzu kuşbaşı
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Beğendi için:

  • 4 adet patlıcan
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kullanılan ürünler:

Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Patlıcanları Arçelik Ankastre Ocak'ta  közleyin ve kenara alın.
  2. Arçelik Ankastre Ocak'a aldığınız tavada zeytinyağını kızdırın.
  3. Yemeklik doğradığınız soğanı kavurun.
  4. Sarımsağı da soğanlara ilave edin ve kavurun.
  5. Ardından kuşbaşı eti ilave edip suyunu çekene kadar kavurun.
  6. Üzerine domates salçası, tuz ve karabiberi ekleyin.
  7. Birkaç dakika sonra kabuğunu soyduğunuz ve yemeklik doğradığınız domatesleri de ilave edin.
  8. 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip etler yumuşayana kadar Arçelik Ankastre Ocak'ta pişmeye bırakın.
  9. Beğendi için patlıcanları soyun ve ince ince doğrayın.
  10. Arçelik Ankastre Ocak'ta  bir tavada tereyağını eritin.
  11. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  12. Doğradığınız patlıcanları ve sütü ilave edip sürekli karıştırın.
  13. Kaşar peyniri, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  14. Servis tabağına beğendiyi alın ve ortasına pişirdiğiniz eti koyun.
  15. Bekletmeden servis edin.
  16. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik