GeriEt Yemekleri Çerkez Tavuğu Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çerkez Tavuğu Tarifi

Çerkez Tavuğu Tarifi
Abone Olgoogle-news

Çerkez tavuğu ya da Çerkes tavuğu olarak bilinen ve bir meze çeşidi olan bu tarifi sevdiklerinize zevkle hazırlayacaksınız. Cevizi ve sosuyla masanızda fark yaratacak çerkez tavuğu tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

  • 500 g tavuk göğsü
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • 300 g ceviz içi
  • 3 diş sarımsak
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Kullanılan ürünler:

  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik Resital Doğrayıcı

 

Çerkez Tavuğu Tarifi Nasıl yapılır?

Tarifi:

  1. Arçelik Ankastre Ocak'ta  bir tencere içinde derisini ayırdığınız tavuğun üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Haşladığınız tavuk suyunu kenara alın, tavuğu da soğuması için bekletin.
  3. Arçelik Resital Doğrayıcı içerisinde cevizleri çekin.
  4. Yumuşayana kadar haşladığınız soğuyan tavukları Arçelik Resital Doğrayıcı'dan  geçirin.
  5. Sarımsakları incecik kıyın ve üzerine tuzu ekleyip ezin.
  6. Ardından çektirdiğiniz ceviz içini ilave edip karıştırın.
  7. Kenara aldığınız tavuk suyunu derin bir kapta ufalanmış bayat ekmek içlerinin üzerine azar azar ekleyip yumuşatın.
  8. Ekmeklerin üzerine cevizi ekleyin.
  9. Son olarak tavukları da ilave edip karıştırın.
  10. Arçelik Ankastre Ocak'ta  bir sos tavasında tereyağı, zeytinyağı ve toz kırmızı biberi karıştırıp kızdırın.
  11. Çerkez tavuğunuzun üzerine gezdirip servis edin.
  12. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik